Concursul pentru ocuparea postului de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad a lăsat răni adânci nu numai concurenţilor, ci şi în sufletul (sau buzuna­rul) unor politicieni din Arad. Cică lovitura a fost atât de dură pentru susţinătorii lui Manciu şi ai lui Cotrău, încât nici la o săptămână după notele de doi şi trei obţinute de favoriţi unii n-au reuşit să pună capul liniştiţi pe pernă.
Printre ei un deputat USL cu vechi ştate în Parlamentul României, care a trecut şi pe la PNŢCD, cu experienţă în astfel de aranjamente la nivelul poliţiei arădene, şi despre care se spune că s-a agitat puternic la Bucureşti ca unul dintre candidaţi să fie uns inspector şef. Pentru acest lucru, cum a aflat şopârla noastră la vremea respectivă, oameni de afaceri din Arad certaţi cu legea, alţii cu dosare penale, dar şi personaje dubi­oase asociate cu lumea interlopă au adunat bani pentru a fi promovat un anumit candi­dat, candidat care până la urmă a rămas co­rijent şi s-a făcut de râs rău de tot. Banii tre- buiau să ajungă la Bucureşti, iar fiindcă ei nu puteau fi duşi cu trenul, deputatul a primit şi o maşină nou-nouţă, nu spunem ce marcă şi nici de la ce dealer, că iar ne trezim că sună Verbiţă să spună că am scris despre el. Aşa că tăcem chitic, să nu deranjăm din nou oamenii importanţi ai Aradului.
Cu banii daţi şi maşina la scara deputa­tului cu tot, favoritul afaceriştilor şi interlopilor a picat lamentabil examenul, cu o notă aşa de mică încât probabil nici nu se va mai prezenta la următorul concurs. Dacă poliţistul a scăpat doar cu nota mică, mai greu va fi pentru deputatul care „rezolvă“ examene şi care are de dat explicaţii celor care au făcut chetă. Deja a şi început să arunce tot felul de şopârle pe piaţă, din informaţiile noastre, susţinând că actualul comandant a luat notă mai mare decât Manciu şi Cotrău fiindcă a ştiut dinainte subiectele. Cu alte cuvinte, deputatul descurcăreţ care a dus punga cu bani cu maşina nouă n-a reuşit să pună mâna pe subiecte, în schimb actualul comandant a fost mai bine pregătit. Mai pe româneşte, deputatul se dă singur de gol că nu le-a rezolvat problema celor care şi-au pus nădejdea în el, iar acum încearcă să-i ducă cu preşul. Numai că nu prea reuşeşte, pentru că oamenii de afaceri nu sunt chiar aşa de proşti pe cum îi crede deputatul. Iar acum îşi vor banii înapoi. Aşa cum şi dealerul auto vrea maşina înapoi, mai ales că ea n-a fost încă înmatriculată şi are numere roşii.
Problema cea mare, atât a deputatului, cât şi a oamenilor de afaceri, e cum vor face schimbul. Că atunci când s-au dat banii, băieţii au aflat târziu, motiv pentru care nu vor să rateze când se returnează foloasele necuvenite. Nu de alta, dar mai lipseşte doar partea finală ca dosarul să fie complet. Asta în cazul în care cei implicaţi nu au inconştienţa să meargă până la capăt şi să încerce marea cu degetul şi în aprilie. Noi am auzit că nu sunt chiar aşa de proşti.

Recomandările redacției