Şedinţă mare la PD-L Arad, mai zilele trecute. Printre participanţi, mai mulţi consilieri municipali. La prezidiu, cuplul (politic) de aur al portocaliilor, Lucian Riviş Tipei (fost deputat, actual culegător de scame al lui Falcă, visător la funcţia de europarlamentar) şi Geanina Pistru (fostă viceprimăriţa, actual consilier municipal, visătoare la funcţia de city manager). Între ei, tolănită pe o gentuţă Louis Vuitton, mica noastră şopârliţă cârcotaşă, pregătită să asculte ce mai pun pedeliştii la cale.

Deşi veniseră pregătiţi să discute despre marile proiecte ale Aradului pe 2013, consilierii municipali şi ceilalţi participanţi s-au trezit că de fapt e vorba de cu totul altceva, ceva impoooortant de tot, care a lăsat asistenţa cu gura căscată. Mai întâi, a fost prezentat Lucian Riviş Tipei, ca noua voce a lui Gheorghe Falcă. „Când vorbeşte Lucian, să vă gândiţi că vorbeşte Falcă“, i-a fost dat să audă şopârliţei noastre, în uimirea asistenţei, care se întreba dacă vocea lui Falcă a reuşit în cele din urmă să-şi ia Bacalaureatul. N-au mai apucat să audă răspunsul, că partenera de duet a fostului deputat, fosta viceprimăriţă, GeaninaPistru, a adus pe agenda şedinţei o altă minunăţie. Şopârliţa noastră susţine că doamna Geanina ar fi cerut imperativ consilierilor municipali, ca la nişte subalterni, să fie cu ochii în patru la societăţile la care sunt membri în AGA. Adică la CET, TOP, CTP, Recons etc. Nu să nu se fure cumva, ceva. Nici să meargă treaba bine, sau ceva de genul. Ci să fie cu ochii în patru la achiziţii. Să nu mai cumpere nimeni nimic fără aprobarea doamnei Geanina. Fiecare consilier să vină să dea raportul dacă firmele vor să cumpere hârtie, combustil, mobilier, maşini (mai ales maşini), cărbune, dacă vor să pună termopane, să renoveze vreo clădire, să asfalteze vreo alee, să pună pavele etc. Iar apoi, doamna Geanina va avea grijă să identifice cele mai bune oferte pentru ca societăţile cu pricina să cheltuie eficient banul public. Bineînţeles, această e doar o măsură temporară, s-a gândit şopârlica noastră, cât timp doamna Geanina are statul de biet consilier, mult sub demnitatea domniei sale. Când va ajunge city manager, domna Geanina nu va mai avea timp de achiziţiile societăţilor din subordinea CLM, urmând a fi mult prea ocupată cu cele ale primăriei, un buget mult mai mare şi mai greu de stăpânit şi de împărţit.

Cât despre tovarăşul Lucian, şopârliţa noastră a încercat în zadar să afle un răspuns cu privire la problema bacalaureatului, ce-i frământa pe consilieri. Domnul Lucian, fiind acum vocea primarului, e ocupat cu marile proiecte ale municipiului, nu cu umile probleme educaţionale.

Recomandările redacției