La ora la care suporterii UTA-ei trăiau agonia produsă de o nouă înfrângere a unor băieți care poartă fără argumente tricourile „echipei fanion a Aradului“, o altă echipă a orașului demonstra prin fapte că este cea care ține cu adevărat steagul sus în sportul arădean. Într-un fenomen sportiv muribund pe malurile Mureșului, această echipă se încăpățânează, așa cu resurse limitate, să facă performanță, îndreptându-se, deocamdată cu succes, spre o nouă finală de campionat național.

Vicecampioana României, FCC UAV Arad a învins în această după-amiază, la 20 de puncte diferență, în deplasare pe Agronomia București. A fost un meci dominat de la un capăt la celălat de fetele noastre care au condus pe toată durata partidei și n-au avut niciun moment emoții în ceea ce privește deznodământul meciului.

Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Trinity Baptiste, cu 18 puncte reușite. Pentru al patrulea meci consecutive, Sheniqua Greene a reușit un double-double (10 puncte și 10 recuperări). Veatriki Akathiotou, pe lângă cele 10 puncte marcate, a reușit cele mai multe pase decisive pentru echipa noastră, 5 la număr. De la echipa gazdă s-au remarcat Mihaela Panait (20 de puncte marcate) și Anca Șipoș (16 puncte și 9 recuperări).

Agronomia București – FCC UAV Arad  60-80 (13-21, 13-19, 14-15, 20-35)

  • Agronomia: Panait 20, Șipoș 16 (4×3), Kovacs 7 (1×3), Militaru (6), Bobar 5 (1×3), Priarone 4, Cristea 2. Au mai jucat: Chițanu, Anastasescu. Pe bancă: Chelariu. Antrenor: Milan Sokic.
  • Arad: Baptiste 18, Ciotir 11, Akathiotou 10 (2×3), Greene 10, Pyka 10, Georgieva 8 (1×3), Racic 8, Fleșer 5 (1×3). Au mai jucat: Vaida, Negru. Pe bancă: Hadzovic. Antrenor: Bogdan Bulj.
  • Arbitri: Andrei Răileanu (Focșani), Alina Dekany (București), Andrei Bădilă (București). Comisar: Cătălin Burlacu (Ploiești).

În celelalte meciuri ale etapei a 15-a s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • CSTBv CSU Olimpia Brașov – ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe  50-116
  • CS Rapid București – BC Sirius Mureșul Târgu Mureș  80-68
  • CS Universitatea Cluj – Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc  66-53
  • Chindia Târgoviște – CSM Alexandria  amânat pentru 28 februarie
  • CSM CSU Constanța a stat  

Clasamentul la zi se prezintă astfel:

Pentru fetele noastre urmează un test foarte dificil peste doar două zile. Luni 30 ianuarie, de la ora 18, FCC UAV Arad joacă pe terenul uneia dintre cele mai bune echipe ale campionatului, ocupanta locului 3 în ierarhie, CSM CSU Constanța. Este suficient să ne amintim că în tur, la Arad, galben-albastrele s-au impus la doar două puncte diferență, pentru a înțelege greutatea partidei. În plus, fetele de la malul mării au și avantajul că vor fi mai odihnite, ele neavând meci în acest week-end. Sperăm totuși ca valoarea superioară a echipei noastre să își spună cuvântul în fața unei echipe tinere, entuziaste și cu mult potențial. Partida va putea fi urmărită în direct pe canalul de youtube al Federației Române de Baschet, FRBTV.

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției