Încă din luna decembrie a anului trecut, Glasul Aradului scria despre interesul patronului echipei Rapid de a-l achiziționa pe Rareș Pop. Scriam la acea dată că Șucu de la Rapid pune jos 600.000 de euro pentru utistul Rareș Pop. Arădeanul costă însă 2 milioane.

Patronul milionar al Rapidului ia în serios promisiunea făcută în fața suporterilor și e în goană mare după „cadouri” pentru giuleșteni, conform playsport.ro.

Șucu și-a dat acordul pentru ca Hasani și Burmaz să fie semnați, iar acum a pus pe masă 600.000 de euro pentru Rareș Pop, fotbalistul de atac de la UTA. Conform gsp, Rapid a trimis deja o ofertă pentru Pop. Suma e departe de evaluarea pe care UTA i-a făcut-o puștiului, două milioane de euro, dar negocierile sunt abia la început.

Titular în naționala U19 a României, Pop are 21 de meciuri pentru UTA în acest sezon și a marcat de 3 ori. Campionatul precedent a prins 34 de apariții, a marcat de 4 ori și a oferit 4 assist-uri. Pop e un fotbalist versatil. De când a debutat la seniori, a jucat pe toate pozițiile de la mijloc în sus, dar cel mai bun randament îl oferă în benzi.

„Rareș Pop are o clauză de rezilire în contract și noi ne ținem de ea. E în jur de două milioane de euro. Cine achită două milioane pe Rareș Pop și se înțelege cu jucătorul, face transferul fără acordul nostru”, a spus șeful de la UTA, Alexandru Meszar.

Dat pentru nici 700.000 de euro 

Lucrurile s-au schimbat între timp, iar Rareș Pop se pare că a ajuns totuși la Rapid, exact așa cum și-a dorit Șucu.

Dan Șucu a făcut cel mai răsunător transfer din Superliga, chiar pe finalul perioadei de achiziții din această iarnă. Acționarul majoritar din Giulești a convins-o pe UTA Arad să-l cedeze pe Rareș Pop în schimbul a 710.000 de euro.

Doar că, suma virată de Rapid nu va ajunge în totalitate în conturile clubului arădean. Pentru că ProSport a aflat că impresarul fotbalistului de 18 ani, Cătălin Sărmășan, va primi 10% din tranzacție, respectiv 71.000 de euro.

UTA Arad a ajuns la un acord pentru transferul lui Rareș Pop la Rapid, iar din banii pe care Dan Șucu îi va achita se va „înfrupta” generos și impresarul jucătorului.

ProSport a aflat că agentul Cătălin Sărmășan, poreclit între oamenii din Superliga „impresarul deștept” pentru modul în care își gestionează veniturile din comisioanele de transfer, va beneficia de 10 la sută din suma cu care Pop e cedat giuleștenilor.

Din informațiile Prosport, acordul între Alexandru Meszar și Dan Șucu s-a fixat pentru 710.000 de euro plus 20 la sută dintr-o viitoare vânzare, ceea ce înseamnă că Sărmășan va încasa direct în conturi 71.000 de euro.

  • În acest sezon, în 27 de meciuri sub comanda lui Mircea Rednic la UTA Arad, 24 în Superliga și trei în Cupa României, Rareș Pop a marcat trei goluri, toate în campionat. De la debutul pentru „Bătrâna Doamnă”, din octombrie 2022, puștiul a strâns 60 de partide în tricoul alb-roșu, în care a înscris de șapte ori și a oferit patru pase decisive.

Victor Angelescu confirmă transferul lui Rareș Pop de la UTA Arad la Rapid

Rapid respectă planul impus de Dan Șucu atunci când a devenit acționarul majoritar al clubului, acela ca cei mai valoroși tineri fotbaliști să ajungă în Giulești. Ultima dovadă este transferul lui Rareș Pop, de la UTA Arad, în schimbul a 700.000 de euro.

Legat de această tranzacție, Victor Angelescu, acționarul minoritar al echipei alb-vișinii, a mărturisit că jucătorul de 18 ani era de ceva vreme pe radarul Rapidului, numai că cele două părți nu au ajuns la un numitor comun cu privire la suma de transfer.

„L-am vrut și mai demult, doar că la momentul respectiv, când am vrut, n-am reușit să ajungem la un numitor comun cu prețul. Am reușit acum. Am plătit 700.000 de euro și va rămâne la UTA până în vară”, a spus Victor Angelescu, pentru PRO TV.

De asemenea, Angelescu a mărturisit că s-a gândit și la viitorul lui Rareș Pop. Cunoscut pentru rezultatele excelente pe care le are la liceu, Rapid se oferă să-i organizeze puștiului mediul potrivit pentru a performa și la facultate.

Vom vedea cum va juca când va veni în vară, dar la noi este un mediu propice pentru tinerii jucători și cred că se va dezvolta frumos. El termină acum, tocmai de asta l-am lăsat acolo ca să își termine liceul, să dea bacalaureatul și dacă va dori îl vom ajuta cu facultatea în București, mai mult ca sigur”, a declarat acționarul minoritar al Rapidului pentru Fanatik.

Patru ani și jumătate la Rapid 

Rareș Pop va semna pe patru ani și jumătate cu Rapid. Totuși, el nu va veni acum în Giulești, ci va mai fi lăsat la Arad până la finalul SuperLigii.

„Trebuie să vă spun că e o bombă, dar nu e detonată. Rareș Pop e la Arad, nu la Rapid. Suntem în discuții avansate, care durează de mai multă vreme, dar nimic nu e finalizat. Există un acord de principiu unde s-a respectat foarte mult ce își dorește și jucătorul, ce e bun pentru evoluția jucătorului.

Rareș rămâne jucătorul Aradului cel puțin până la vară cum a fost stabilit inițial de jucător, de părinți de impresar. Din vară vom vedea ce se va întâmpla.

Este foarte important să urmărim ce e bine pentru ambele cluburi ca acest jucător să se dezvolte în continuare”, a declarat Alexandru Meszar, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

Conducătorul „Bătrânei Doamne” a dat detalii despre partea educațională a fotbalistului din momentul în care va ajunge în Giulești. „Și noi ne-am ocupat de acest aspect deoarece nu o dată s-a întâmplat să punem antrenamentul după programul lui Rareș.

De foarte multe ori echipa nu s-a antrenat dimineața, doar de la prânz încolo, ca să poată veni și Rareș la antrenamente. Noi nu putem pierde jucători. Creșterea jucătorilor e foarte importantă foarte noi. Ca și imagine, cât și financiar. Chiar și înainte de domnul Mircea Rednic, antrenorii care au fost au înțeles situația.

Nu știu sigur dacă va pleca în vară. Vom vedea evoluția lui și vedem cum va fi mai bine”, a adăugat conducătoril arădenilor.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției