Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au prezentat, astăzi, într-o conferință de presă, bilanțul activităților din ultimele luni. La conferință au participat inspectorul șef colonel Claudiu Daniel Burlan, prim-adjunct al inspectorului șef colonel Laurențiu Gheorghe, adjunctul inspectorului șef colonel Ioan Vîrciu și căpitan Ana-Maria Popovici, purtător de cuvânt.

În baza Ordinului M.A.I. nr. 60 / 02.03.2010, privind organizarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, cu completările și modificările ulterioare, a Planului Unic de Ordine şi Siguranţă Publică al Judeţului Arad, unitatea a participat cu efectivele disponibile la menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prin sistemul patrulelor mixte (jandarmerie-poliţie), în zone, locuri şi medii de interes operativ, atât în mediul urban (în mun. Arad, oraşele Lipova, Sântana, Pecica, Ineu, Chişineu-Criş şi Sebiş) cât şi în mediul rural (Săvîrșin, Vladimirescu, Beliu, Gurahonţ, în zonele de competență ale secțiilor de poliție rurală).

În cadrul şedinţelor tactice, Grupul de Coordonare şi Trasare a Sarcinilor a analizat eficienţa dispozitivelor de ordine publică și s-a realizat schimbul de date şi informaţii de interes operativ. Totodată, au fost stabilite acţiuni comune şi sarcini pentru fiecare structură participantă menite să conducă la menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi asigurarea unui climat de siguranţă civică corespunzător.

Astfel, în perioada analizată, au fost executate un număr de 948 misiuni de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte.

Executarea misiunilor de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte, în zonele şi locurile stabilite, şi-au atins scopul pentru care au fost constituite, realizându-se un climat de siguranţă corespunzător cetăţenilor din mediul urban şi rural, în acest scop acționând zilnic și un echipaj de intervenție dispus în zona centrală a mun. Arad, care a adus un plus de vizibilitate, contribuind la securizarea climatului de ordine și siguranță publică.

În urma participării la misiunile de menţinere a ordinii publice executate prin sistemul patrulelor mixte, s-au obţinut următoarele rezultate:

  • infracţiuni = 76;
  • autori depistaţi = 58;
  • contravenţii = 74, în valoare 600 lei.

Totodată, în perioada ianuarie-martie 2024, au fost executate prin patrule de jandarmi 286 misiuni de menţinere a ordinii publice, la care au fost folosiți 909 de jandarmi.

În urma executării misiunilor de menţinerea ordinii publice prin patrule de jandarmi, au fost obţinute următoarele rezultate: infracţiuni = 41; autori depistaţi = 41 și contravenţii = 217,  în valoare de 68.050 lei.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției