Peste 600 de persoane au fost prezente astăzi la inaugurarea unei noi investiții din Hălmagiu. Este vorba despre prima capelă din comună, construită prin cofinanțare de la Consiliul Județean!
„Este o lucrare de calitate, finalizată în câteva luni, motiv pentru care felicit administrația locală, condusă de primarul Gheorghe Dărău.
În ultimii ani și prevederile legislative au impus o schimbare a ritualului de înmormântare, iar multe dintre primării s-au aliniat noilor reguli cu ajutorul Consiliului Județean. Noua capelă din Hălmagiu se alătură, astfel, zecilor de capele mortuare cofinanțate de Consiliul Județean în ultimii ani.
Consider aceste investiții necesare pentru comunitate, întrucât într-un moment atât de dureros, cum este pierderea unei persoane apropiate, putem oferi un spațiu adecvat ultimului omagiu. Construirea acestor capele putem spune că practic a schimbat obiceiurile de înmormântare în multe locuri din județul Arad“, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„La un an de la punerea pietrei de temelie, astăzi la Hălmagiu am inaugurat capelă mortuară din centrul comunei, în prezența a peste 600 de localnici.

Felicit administratia publica locală si pe primarul Gheorghe Dărău pentru hotararea de a initia si a finaliza cu succes acest proiect, rezultatul unei reale nevoi de a avea un spațiu pentru desfășurarea activităților serviciilor funerare la standarde de calitate.

Sper ca pe viitor acest exemplu sa fie preluat de cat mai multi primari!”, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc.

Recomandările redacției