În acest week-end a avut loc la București Campionatul Național de Probe Combinate Indoor la atletism. În concursul de Pentathlon la categoria U16, cea mai înaltă treaptă a podiumului a fost cucerită de arădeanca Denise Bejan, care la 14 ani a fost cea mai tânără atletă din concurs, intrând în luptă cu 23 de sportive din țară, unele dintre ele chiar cu un an sau mai mult mai în vârstă decât ea.

Sportiva care a reprezentat orașul nostru a obținut 2968 de puncte, cu 89 mai multe decât prima urmăritoare. Defalcat pe probe, punctajul Denisei arată astfel:

  • 9,53 sec – la 60 de metri garduri;
  • 1,42 m – la săritura în înălțime;
  • 8,32m – la aruncarea bilei de 3kg;
  • 5,20m – la săritura în lungime;
  • 2:37.80 – la 800 metri.

Într-un clasament general, cuprinzând toate categoriile de vârstă (senioare, U23, U20, U18 și U16), Denise Bejan s-a clasat pe locul 10, un rezultat realmente remarcabil, care vine să confirme statutul său de mare speranță a atletismului românesc. Reamintim că anul trecut sportiva a câștigat titlul național la Tetrathlon.

Denise Bejan este elevă la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal“ și este legitimată la clubul CS Universitatea Arad, fiind pregătită de antrenorul Gabriel Gui.

Recomandările redacției