Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului D.G.în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor și de încălcare, de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie.

În data de 21.12.2022, în jurul orelor 05:00, inculpatul D.G. ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Deta, ar fi distrus, prin spargere, geamurile ferestrelor locuinței soției sale din localitatea Soca, județul Timiș, și ar fi pătruns, apoi, în interiorul casei, prin forțarea ușii de acces, unde ar fi produs leziuni soției sale, prin înjunghiere cu un cuțit în zona abdominală, leziuni care au necesitat 45 zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în pericol.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, ne-a declarat Gordana Bogosov, prim-procuror al Parchetului Timiș.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției