O aeronavă TAROM Boeing 737 ce aducea miercuri seară 79 de pasageri de la București la Oradea a ratat aterizarea, după ce comandantul a luat o decizie fără să țină seama de recomandarea turnului de control. El a încercat să aterizeze din direcția opusă celei din care trebuia să coboare avionul pe pistă și, pentru că n-a reușit, l-a coborât la Cluj, conform ebihoreanul.ro.

N-a ascultat turnul de control

Tentativa de aterizare a zborului RO 627 care trebuia să aterizeze la Oradea miercuri seară a fost evidenţiată şi pe site-ul flightradar24.com, pe care s-a văzut că aeronava s-a apropiat de aeroportul orădean din direcţia nord.

„La intrarea în zona turnului de control Oradea, i s-a comunicat comandantului să aterizeze pe direcţia 019, dinspre sud (n.r. – dinspre Nojorid), deoarece vântul bătea din spate şi trebuia să aibă vântul în faţă. Aeronava a abordat însă o aterizare cu vântul din coadă şi, din cauza coroborării vântului din coadă cu plafonul de nori jos, a ratat aterizarea şi a plecat spre Cluj, invocând condiţii meteorologice nefavorabile”, a declarat pentru BIHOREANUL o sursă din cadrul Aeroportului orădean.

Întrucât cursa RO 627 a aterizat la Cluj, Tarom este obligată să asigure pe de o parte aducerea la Oradea a pasagerilor care se aflau în aeronavă, iar pe de alta să ducă la Cluj pasagerii care urmau să plece spre Capitală cu aceasta, în jurul orei 19.00.

„În aeronava care a aterizat la Cluj se aflau 79 de persoane plecate de la Bucureşti, care vor fi aduse cu autocarul la Oradea. Alte 78 de persoane, care urmau să plece din Oradea cu aceeaşi aeronavă, vor fi duse la Cluj cu un alt autocar, pentru a decola de acolo spre Bucureşti”, a mai arătat sursa citată.

sursa: ebihoreanul.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției