La finalul meciului de la Botoșani (2-2), Mircea Rednic a confirmat un nou transfer la UTA: fundașul dreapta Tiberiu Căpușă.

„Au și venit doi jucători, de unul se știa, dar a mai venit un jucător, un fundaș dreapta, Căpușă a semnat astăzi” a declarat experimentatul tehnician.

În vârstă de 25 de ani, Căpușă a semnat din postura de jucător liber de contract, el despărțindu-se de Chindia Târgoviște la finalul sezonului trecut. Apărătorul a început fotbalul la FCM Bacău, echipa din orașul natal, unde evoluase și tatăl său, Giani Căpușă, iar la 11 ani a trecut la Academia Hagi.

La nivel de seniori, a debutat la Viitorul (actuala Farul), în 2017, iar sezonul 2018-2019 l-a petrecut sub formă de împrumut în Liga a II-a, la Universitatea Cluj. Din 2020 a evoluat doar pentru Chindia, mai întâi sub formă de împrumut, iar apoi definitiv. În total, are 109 meciuri jucate în Superligă, în care a marcat două goluri și a oferit cinci pase decisive.

Și-a făcut debutul la naționala de seniori a României pe 6 iunie 2021, într-un amical cu Anglia, disputat la Middlesbrough. A intrat în minutul 66 pe gazon și la scurt timp după l-a faultat în careu pe Jack Grealish, iar penalty-ul transformat de Marcus Rashford avea să fie și unica reușită a partidei, care s-a încheiat 1-0.

Recomandările redacției