UTA încheie perioada amicalelor de iarnă cu un bilanț pozitiv. Practic, atâta timp cât s-a aflat pe teren cu prima „garnitură”, „roș-albii” au pierdut doar cu Cermeiul, 0-1, chiar în ziua revenirii din cantonamentul de la Moneasa. În rest, arădenii au învins Szegedul, cu 1-0, Lipova, cu
4-0, Ripensia, cu 4-2 și sâmbătă, pe Elore Bekescsaba, cu 3-1. Au mai fost și remizele cu Szeged (2-2) și Școlar Reșița (0-0), în timp ce echipa de tineret rezerve a mai înregistrat un succes: 4-3, la Sântana, dar și două eșecuri cu Crișul Chișineu Criș: 1-4 și 0-2.
Partida cu formația maghiară de pe locul 3 din eșalonul secund a fost o ultimă repetiție reușită înainte de vizita Clinceniului. Chiar dacă Bekescsaba nu a venit cu tot ceea ce a avut mai bun la Șiria, având, de altfel, doar patru rezerve, UTA a știut ce a vrut tot timpul, adică o prestație solidă, legată și un ultim rezultat de moral. „Am întâlnit un adversar agresiv, care a alergat și ne-a pus probleme mai ales în prima repriză. Am jucat ceva mai slab în primele 45 de minute, după care am avut 20-25 de minute foarte bune, pe care dorim să le repetăm și în prima etapă a anului, dar și tot restul returului. Cam acela ar trebui să fie ritmul de joc, pe care ne-am dori să-l impunem cât mai mult timp posibil pe parcursul partidelor pe puncte din acest sezon”, a fost analiza succintă a amicalului cu formația de peste Graniță.
Odată cu oprirea fundașului Mihai Roșca, „Bătrâna Doamnă” și-a defintivat 100% lotul pentru returul campionatului. Antrenorii s-au încadrat la limită în bugetul de salarii low-cost impus de conducerea clubului, așa că e imposibil să mai apară și alți jucători , atâta timp cât nu se va mai renunța la nimeni. Dar, Cristian Todea e mulțumit de fotbaliștii pe care îi are la dispoziție și-i caracterizează așa: „Suntem o echipă tânără, în formare, cu jucători dornici de afirmare, care luptă pentru fiecare șansă ce apare meci de meci. Chiar vreau să spun că sunt mulțumit de absolut toți băieții care au făcut pregătirea în această iarnă. De acum înainte, la fiecare îi va veni rândul să joace și aș vrea să fie pregătit, să dea totul pentru această echipă”.
Peste o săptămână, utiștii se reîntâlnesc cu suporterii săi cu ocazia unei partide oficiale. La Șiria ajunge Clinceniul, o formație apropiată de nivelul „roș-albilor”. „Suntem o echipă tânără și asta implică răbdare și încredere din partea tuturor. Oricum, suporterii sunt înțelegători și au demonstrat acest lucru și în ultimele meciuri din toamnă, când au fost necondiționat alături de noi. Dar, e adevărat că acum datele problemei sunt puțin altele. Având o echipă tânără, pot spune că cerem puțină răbdare și încredere în plus din partea fanilor, iar în schimb ne propunem să le oferim din nou plăcerea de a veni la stadion și satisfacția jocului și rezultatelor”, a mai punctat antrenorul principal al Campioanei Provinciei.

Recomandările redacției