Traficant de persoane, prins la Arad: un bărbat racola minore pentru prostituţie

0
262

crima organizataBeneficiind de suportul de specialitate al S.R.I., poliţiştii Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au depistat şi reţinut un  bărbat, de 35 de ani, bănuit de trafic de persoane, în formă continuată, şi tentativă la infracţiunea de trafic de minori.

„Bărbatul este bănuit că ar fi exploatat sexual, în Italia, tinere pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lui. În cauză s-a cooperat cu autorităţile din Italia şi Germania, acesta fiind cercetat, în Italia, pentru tentativă la omor, respectiv, în Germania, pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală. Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, începând cu anul 2010 şi până în prezent, cel în cauză ar fi recrutat, transportat şi adăpostit în Italia, prin inducere în eroare şi constrângere, mai multe tinere. De asemenea, acesta ar fi încercat să recruteze, prin aceleaşi mijloace, mai multe minore, de pe raza judeţului Arad, cu scopul obţinerii de foloase materiale prin obligarea victimelor la practicarea prostituţiei”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

În cadrul administrării probatoriului, la data de 7 martie a.c., poliţiştii şi procurorii au efectuat trei percheziţii domiciliare şi a fost pus în executare un mandat de aducere, ocazie cu care au fost ridicate mai multe bunuri ce constituie mijloace de probă, printre care suporţi magnetici, tehnică de calcul, telefoane mobile şi sim-uri, o tabletă, fotografii cu posibile victime şi numeroase chitanţe reprezentând sume de bani primite de suspect de la victime prin intermediul unui sistem de transfer bancar.

În cursul zilei de 8 martie a.c., bărbatul a fost prezentat Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată şi tentativă la infracţiunea de trafic de minori, cercetările continuând în vederea documentării întregii activităţi infracţionale în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.