Accident feroviar grav în gara din Galați. O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de călători pe care urma să îl tracteze. În urma impactului o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, conform digi24.ro.

Conductorul trenului a decedat la spital, a anunțat CFR Călători. „Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR, într-un comunicat de presă.

Mecanicul locomotivei avea 50 de ani și o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani, a transmis CFR Călători.

„CFR Călători informează că în această seară, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident”, a transmis CFR.

Laurențiu Dumitru, director AGIFER: „La 19.15, când trebuia ca o locomotivă să se lege la vagoanele din gara din Galați, a tamponat-o violent și există, pe lângă urmările la locomotivă și vagoane, patru oameni răniți. Nu știm cu exactitate starea lor”.

Accidentul feroviar din gara Galați s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni tehnice, a declarat liderul de sindicat CFR, Rodrigo Maxim, la Digi24. „Era un mecanic cu experiență, dar locomotiva nu l-a mai ascultat. El trebuia să se cupleze la tren. Mergea cu viteza mai mică, însă trenul n-a mai ascultat comanda mecanică. Este o problemă tehnică. Locomotiva a avut probleme. Graduatorul s-a defectat și n-a mai ascultat comenzile. Crește treptele și dă viteză. Ca accelerația la mașină. Multe locomotive au probleme”, a declarat Rodrigo Maxim.

Este al doilea incident major care a avut loc în România pe șinele de cale ferată, după ce acum două săptămâni, trenul de călători Arad – București a intrat într-un marfar, la Teleorman.

sursa: digi24.ro

foto: digi, adevărul

Recomandările redacției