Turnir poetic arădean în anul Centenarului Marii Uniri

0
498

Centrul Cultural Județean Arad organizează pentru tineret, în perioada august-octombrie 2018, un concurs județean de poezie sub mottoul reUNIRE.
Aflat la prima ediție, concursul se desfășoară între 20 august și 26 octombrie. Împărțit pe două categorii de vârstă până la 14 ani și între 14-20 de ani, concursul le va aduce celor mai buni autori un premiu special: o antologie cu textele semnate de ei. Pe lângă apariția în antologie, câștigătorii vor avea șansa să participe, alături de alți tineri arădeni, la ateliere de scriere creativă coordonate de Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu, ateliere ce se vor desfășura între 5 și 9 noiembrie în mai multe localități ale județului. „Realizăm pentru genurile literare de nișă un spațiu public pentru a se exprima și promova în liceele din municipiul și județul Arad. Totul, într-o formulă interactivă, de tip agora. Concursul își propune să creeze o așteptare și o obișnu­ință culturală pentru operele artistice ale adolescenților, folo­- sind un format spectacular, care să atragă cât mai mult și mai divers public arădean. Oferim o scenă de afirmare debutanților în aceste genuri de nișă și, totodată, vrem ca publicul să-i cunoască și pe profesioniștii acestor genuri”, spune Ioan Matiuț, coordonatorul programului.
Organizat de Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean, concursul se desfășoară după următorul calendar: 20 august – 30 septembrie – înscrierea concurenților,
1 – 7 octombrie – jurizarea lucrărilor,
8-10 octombrie – anunțarea câștigătorilor, 22-26 octombrie – lansarea antologiei în mai multe localități ale județului Arad.
Pentru a se înscrie, fiecare concurent va trimite minimum cinci și maximum zece poezii, pe adresa de email [email protected] Alături de texte, trebuie să se mai trimită și fișa de înscriere, respectiv acordul de participare în cazul în care concurenții sunt minori. Fișele de înscriere și regulamentul oficial al concursului sunt disponibile pe site-ul www.ccja.ro/category/reunire.
Jurizarea creațiilor literare se va face în perioada 1-7 octombrie, din juriu făcând parte Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu, Ioan Matiuț și Eugen Rogojan.
Detalii suplimentare despre concurs pot fi găsite pe siteul Centrului Cultural Județean Arad, la adresa www.ccja.ro/category/reunire, sau pot fi cerute pe adresa de email [email protected]
Daniela Onaga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.