Universitatea Cluj s-a impus cu 2-0 la Galați împotriva Oțelului în primul baraj pentru Conference League și va înfrunta Universitatea Craiova pentru un loc în a treia competiție europeană. Ambele goluri ale „șepcilor roșii” au fost înscrise în repriza a doua de argentinianul Federico Anselmo.

Oțelul a dominat clar prima repriză, bilanțul șuturilor spre poartă fiind unul elocvent: 11-0. Rusevic, marcator al unei „duble” în finala Cupei României de miercuri, pierdută de gălățeni la penalty-uri împotriva Corvinului, a ratat o ocazie mare în minutul 3, când a trimis cu capul peste poartă, iar în minutul 29 a irosit și o lovitură de la 11 metri. Portarul Gertmonas l-a faultat în careu pe Teles, dar lituanianul s-a revanșat apoi, respingând în corner execuția slabă a atacantului sârb. În prelungirile reprizei, Maciel a primit un balon în careul advers, însă nu a tras la poartă și a fost deposedat în ultima secundă de Thalisson.

Introdus în minutul 58 de Ioan Ovidiu Sabău, Federico Anselmo a avut un impact imediat, deschizând scorul după doar patru minute. Fostul utist Roger a trimis o pasă lungă spre argentinian, iar după un un-doi cu Roguljic, acesta a trimis balonul pe lângă portarul Pap. În minutul 73, Silaghi a trimis un balon prin apărarea adversă, iar Anselmo a plecat excelent din spatele lui Yabre și a scăpat singur cu Pap, pe care l-a învins cu un șut de la marginea careului. Gălățenii nu au mai putut reveni în meci și suferă o a doua înfrângere decisivă în decurs de doar cinci zile.

Trebuie menționat și faptul că „U” Cluj, care a terminat pe locul patru în play-out, s-a calificat la acest baraj din cauza faptului că UTA, ocupanta primului loc, nu a aplicat pentru licența UEFA, iar Hermannstadt, a treia clasată, se află în insolvență. Al doilea baraj pentru Conference League se va disputa duminică, 26 mai, de la ora 20:00.

Formaţii:

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței (A. Rus 75), Yabre, Cisse (Zivulic 37), Silva – Cisotti, Lameira, Teles – Maciel (Gaitan 74), Rusevic (Malle 61), Tănasă (Bodișteanu 62). Rezerve neutilizate: Stoian – Neagu, Jardan, Bordun, Ghiocel, Zhelev, Farcaș. Antrenor: Dorinel Munteanu

„U” Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu – Silaghi (Chinteș 77), Simion, Bic (Roger 58), V. Gheorghe (Anselmo 58) – Roguljic (Doukoure 77), Nistor (Suciu 90+1). Rezerve neutilizate: Gorcea – Mitrea, Techeres, Pănoiu. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

Camera VAR: Iulian Dima (București), Ovidiu Artene (Vaslui)

Obs. arbitri: Cristina Babadac (Reşiţa)

Delegat LPF: Mircea Călin (București)

 

FOTO: FC Universitatea Cluj

Lasă un răspuns

Recomandările redacției