La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu se efectuează cercetări față de 1 inculpat, în vârstă de 48 ani, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de viol, în formă continuată.

 

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în perioada 2007 – 2023, în repetate rânduri, a întreținut raporturi sexuale, cu trei persoane vătămate minore, aflate în ocrotirea sa, prin constrângere fizică și psihică și profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a se apăra sau de a-și exprima voința.

 

La data de 23.02.2024 inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă.

 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, iar luarea măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfășurare a procesului penal.

 

UPDATE: Bărbatul din  Arăneag este acuzat că și-a violat trei din cele cinci fiice în perioada 2007-2023, pe una dintre ele lăsând-o însărcinată. Fetele erau toate minore la data comiterii violurilor.

Mama fetelor spune că nu bănuia nimic.

 

FOTO: arhivă

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției