Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au dispus în data de 21.01.2023 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul P.D.F. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, reţinându-se că, în data de 20.01.2023, în jurul orei în jurul orei 1830, în timp ce afla pe Aleea Galați din mun. Reşiţa, jud. Caraș-Severin, numitul M.R. a fost agresat fizic de o persoană de sex masculin, respectiv numitul P.D.F. care, folosind un par din lemn, l-a lovit în mod repetat în zona capului, precum şi în alte zone ale corpului, până în momentul în care persoana vătămată şi-a pierdut cunoștința, viața victimei fiind pusă în pericol, acesta necesitând un nr. de 50 de zile îngrijiri medicale în cazul evoluției favorabile.

În data de 21.01.2023 inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin, care a admis cererea şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției