La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu se efectuează cercetări față de un inculpat (recidivist), în vârstă de 45 ani, cu privire la săvârșirea infracţiuniilor de „furt calificat”, tentativă la „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”  și „distrugere”.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în noaptea de 06/07.07.2024, a spart geamul unui autoturism parcat în orașul Pâncota, după care a sustras din interiorul autoturismului un portofel, care conținea o sumă de bani, mai multe documente de identitate, carduri de cumpărături și carduri bancare. După comiterea faptei de furt, inculpatul a încercat să folosească unul dintre cardurile bancare sustrase anterior din autoturism pentru a achita contravaloarea unor bunuri la o benzinărie situată pe raza orașului Pâncota, tranzacția fiind însă respinsă, iar ulterior a incendiat bunurile sustrase.

La data de 09.07.2024 inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, iar luarea măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfășurare a procesului penal.

 

Recomandările redacției