Administrația actuală din orașul Lipova își întărește angajamentul către un viitor mai verde și mai durabil, odată cu semnarea contractului pentru construirea unui parc fotovoltaic la Ministerul Energiei. Primarul Florin Fabius Pera, însoțit de viceprimarul Ioan Lăpădat, a pus astfel bazele unei inițiative ce va marca un pas important în direcția autonomiei energetice și a protecției mediului în comunitatea lor.

 

Parcul fotovoltaic, finanțat din fonduri guvernamentale, se va dovedi a fi un pilon esențial în asigurarea necesarului de energie electrică pentru instituțiile publice, școli, grădinițe și iluminatul public din Lipova. Acest lucru nu doar va aduce o reducere semnificativă a costurilor, dar va și contribui la reducerea amprentei de carbon a orașului.

 

În plus, modernizarea sistemului de iluminat public va completa inițiativa, aducând cu sine o eficiență sporită și o gestionare mai responsabilă a resurselor energetice. Prin aceste măsuri, administrația locală își asumă un angajament ferm față de dezvoltarea sustenabilă și responsabilă a comunității.

 

Investițiile în eficiența energetică nu se opresc aici. Primăria Lipova are în derulare proiecte finanțate din fonduri europene pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a nu mai puțin de nouă clădiri publice, printre care se numără și sediul primăriei. Aceste inițiative sunt menite să creeze un mediu mai confortabil și mai economic, beneficiind atât cetățenii, cât și mediul înconjurător.

 

Un alt aspect deosebit al acestei inițiative este legat de contribuția la sistemul de sănătate. Energia electrică produsă de noul parc fotovoltaic va avea capacitatea de a asigura și încălzirea spitalului din Lipova, asigurând astfel confortul și bunăstarea pacienților și personalului medical.

 

Primarul Florin Fabius Pera exprimă mândria întregii echipe față de aceste realizări, subliniind determinarea lor de a continua să investească în proiecte durabile pentru un viitor mai bun și mai verde pentru toți locuitorii din Lipova. Această inițiativă demonstrează că orașele pot deveni exemple de sustenabilitate și progres pentru întreaga comunitate.

 

”Cu ajutorul lui Dumnezeu, am semnat astăzi,  la Ministerul Energiei, contractul pentru construirea unui parc fotovoltaic, finanțat din fonduri guvernamentale! Acest parc va asigura energia electrică necesară pentru toate instituțiile publice, școli, grădinițe și iluminatul public.

În plus, iluminatul public a fost modernizat, ceea ce reduce drastic consumul de energie.

Suntem mândri de aceste realizări și vom continua să investim în proiecte durabile pentru un viitor mai bun și mai verde pentru toți locuitorii din Lipova”, precizează primarul Lipovei Florin Fabius Pera.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției