Momente de panica in Calea Sagului din Timisoara, joi inainte de pranz. Un barbat ameninta ca va sari de la etajul 7 al unui bloc.

Tanarul de 37 de ani, plutonier major la o unitate militara din Timisoara, s-a cocotat pe pervazul unei ferestre a apartamentului in care locuieste, conform opiniatimisoarei.ro.

Barbatul are un copil. A asteptat dimineata ca iubita si fiica lui sa plece de acasa, iar la scurt timp a fost observat intr-o pozitie nefireasca pe geamul locuintei. Alarma s-a dat in momentul in care acesta a refuzat sa raspunda la usa si a si incuiat-o pentru ca nimeni sa nu intre in apartament.

Pompierii au instalat o saltea gonflabila in dreptul blocului, iar un negociator al Politiei Timis incearca sa il determine pe barbat sa renunte la gestul extrem.

Potrivit colegilor de serviciu ai barbatului, militarul mergea regulat la psiholog in ultima perioada si se plangea ca e foarte stresat la munca.

Joi, 8 iunie, din jurul orei 10.30, un subofițer din Unitatea Militară 01109 Timișoara amenință că se va arunca de la etajul 7 al blocului în care locuiește.
La fața locului s-au deplasat polițiști ai Secției 2 din Timișoara, un negociator din cadrul SAS Timiș și militari din ISU Timiș, precum și șeful de stat major, psihologul și medicul șef al unității militare.
Subofițerul este angajat al MApN din 2007, fiind încadrat în prezent ca subofițer de stat major. Este necăsătorit și are un copil.
Militarul nu a participat la misiuni în teatrele de operații, iar la ultima evaluare psihologică a fost declarat apt limitat.
La nivelul unității militare se va constitui o comisie, condusă de șeful de stat major, care va cerceta cauzele producerii acestui incident„, transmite Brigada 18 Cercetare Supraveghere Decebal.

Tanarul militar care ameninta de joi dimineata ca se arunca de la etajul 7 al unui bloc din Calea Sagului refuza in continuare sa coboare de pe pervaz, dupa aproape 12 ore.

Pana la acest moment, barbatul nu a coborat de pe pervazul geamului. Negociatorii din cadrul SAS Timis continua activitatile in vederea determinarii acestuia sa renunte la gestul extrem„, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

In ultimele ceasuri, barbatul a cerut o șaorma, tigari si apa.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Recomandările redacției