baschetManşa-retur a sferturilor de finală din Cupa României la Baschet Feminin a fost umbrită, la sfârşitul săptămânii trecute, de un eveniment mai puţin fair-play. La meciul disputat între Univ. Goldiş ICIM Arad şi CSU Alba-Iulia, un tânăr de 28 de ani, din municipiul Arad, să-i zicem suporter, a scos cuţitul din „teacă” şi a ameninţat iubitorii de baschet aflaţi la Sala Polivalentă. „În timpul competiţiei, printre spectatori a fost observat un bărbat agresiv care consuma alcool dintr-o cutie. La controlul corporal preventiv efectuat, jandarmii au găsit asupra sa, pe lângă cutia cu alcool, şi un cuţit cu lama de 10 centimetri. Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii bărbatului, iar, după verificări, a rezultat că acesta este Adrian T., în vârstă de 28 de ani, din municipiul Arad. El a fost sancţionat contravenţional cu 500 de lei, pentru consumul de băutură alcoolică în arena sportivă”, ne declară mr. Emilia Fânaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.
Amenda este prima măsură administrativă luată, dar nu şi ultima: fapta tână­rului este mult mai gravă, ţinând cont că „portul sau încercarea de a introduce în incinta arenei sportive cuţit, pumnal, şiş, box, castet ori alte asemenea obiecte, fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi a dispozitivelor pentru şocuri electrice”, constituie infracţiune.
Jandarmii pot dispune, oricând, măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile ori jocurile sportive pe o perioadă de la un an la trei ani.
Dacian Don

Recomandările redacției