Într-un interviu acordat pentru Libertatea, Desley Ubbink, jucătorul olandez al UTA-ei, vorbește despre cum e să locuiești în Arad și în România. Deși este provocat de reporterul Libertății să vorbească și despre lucrurile mai puțin bune cu care se confruntă în orașul nostru, jucătorul UTA-ei are aproape numai cuvinte de laudă la adresa românilor și a orașului nostru. Cu toate acestea, mai degrabă involuntar, olandezul „ne-a faultat“ destul de dur, punând degetul pe rană: „Arad este un oraș mic, dar Budapesta sau Timișoara sunt aproape, ai ce să faci când ai o zi liberă“.

Desley Ubbink, mijlocașul de 29 de ani, de la UTA, a explicat pentru Libertatea ce-i place în țara în care lucrează, de la oameni la locuri și la prețurile mult mai prietenoase decât în locurile natale.

„Este din iulie 2021 în România, la Arad, a trecut de mult de perioada de adaptare. Mai ales că are familia alături de el. Fotbalistul a plecat de tânăr, de la 21 de ani, din țara sa de origine. A mers în îndepărtatul Kazahstan, apoi în Slovacia și în Polonia, înainte de a ajunge în România. De opt ani merge acasă doar în vacanțe. Desley a reliefat punctele forte și cele slabe ale noastre, ale țării, din ceea ce a trăit el pe viu la Arad. Sunt detalii pe care le observă orice român“, scriu cei de la libertatea.ro.

Libertatea: Desley, cum te simți în România?

Desley Ubbink: Bine. Chiar bine. Sunt de un an și jumătate aici, cred că asta spune multe. … România mi se pare o țară pozitivă. Am fost în Polonia, în Slovacia, cred că Aradul se aseamănă cu orașele de acolo, iar stilul de viață este oarecum similar.

– Joci fotbal, ai un program încărcat, ce faci în timpul liber?

– Arad este un oraș mic, dar Budapesta sau Timișoara sunt aproape, ai ce să faci când ai o zi liberă. Și în Arad te poți relaxa.

– Cum ți se par românii?

– Sunt oameni care te ajută foarte mult. Foarte mult.

– Mai mult decât olandezii?

– Pentru mine, da. Așa cred. Poate fiindcă eu sunt din afara României și oriunde merg vor să mă ajute. Aproape toată lumea vorbește engleza. Nu știu cum e în alte zone, în ceea ce mă privește am întâlnit mulți români la Arad care vorbesc bine engleza. De aceea spun că românii m-au surprins total într-un fel pozitiv.
– Este ceva ce nu-ți place?

– Lipsa autostrăzilor. Acesta este punctul slab. În rest, România este OK. De ce nu le faceți?!“

sursa: libertatea.roLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției