Uneori criticile au efect pozitiv: Autoritățile din Lipova se pun pe adunat gunoaie și dat amenzi

0
1434

Am scris zilele trecute, în ziarul nostru, despre gunoaiele ce împânzesc zone întregi din orașul Lipova. Articolul respectiv, a adus cu sine valuri de comentarii dar, a avut efect asupra autorităților locale care, se pare, că au luat măsuri, mai repede de cum ne așteptam. Așadar pe raza orașului are loc o acțiune de ecologizare și colectare a gunoaielor aruncate pe domeniul public din diverse zone ale orașului. Reprezentanții primăriei spun că astfel de acțiuni au mai avut loc, însă spre dezamagirea multora, nu au avut rezultatele scontate.

,,Această acțiune de ecologizare nu este nici prima desfășurată în acest sens și nici singulară. De la începutul acestui an au fost desfășurate mai multe acțiuni de ecologizare, periodic și chiar săptămânal, echipele au fost prezente pe teren, în diferite zone ale orașului pentru a le curăța de gunoaiele aruncate pe spațiul public, situație care din cele constatate în ultima perioadă, pare că se repetă și oricâte acțiuni de ecologizare ar fi organizate, spun reprezentanții primăriei.

Aleșii locali mai spun că ,,cele mai afectate zone unde gunoaiele apar de la o săptămână la alta, sunt malul Muresului, Băile Lipova, parcurile din oraș, dar și zona centrală a orașului.

Autoritățile din Lipova precizează că, în următoarea perioadă, se vor lua măsuri de sancționare a cetățenilor care aruncă deșeuri prin oraș dar și în afara acestuia.

Astfel, primăria a aprobat, prin Hotărâre de Consiliu, un Regulament de Gospodărire Urbană, conform căruia, vor fi efectuate verificări zilnice în teren, în toate zonele orașului și ,,se vor aplica amenzi între 500 – 3000 lei, oricărui cetățean care este identificat că ar desfășura orice acțiuni de care să afecteze calitate mediului înconjurător sau ar dăuna într-un fel sau altul domeniul public al Orașului Lipova. Sancțiunile vor fi aplicate de către Poliția Locală și alte persoane împuternicite prin dispoziție de primar, precizează reprezentanții Primăriei Lipova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.