În sezonul trecut, UTA a avut un parcurs extraordinar în Cupa României. Arădenii au ajuns din nou în semifinale după 57 de ani și puteau chiar să joace cu trofeul pe masă, însă două decizii controversate de arbitraj au „ajutat-o” pe Universitatea Cluj să se califice în ultimul act.

Acum, arădenii și-au început parcursul cu o victorie muncită, 1-0 contra Dumbrăviței pe Arena „Francisc Neuman” și s-au calificat din nou în grupe. „Roș-albii” au fost repartizați în Grupa D, unde vor întâlni Gloria Buzău, Universitatea Craiova și FC Voluntari.

Primul meci va fi cel de la Buzău, o reeditare a barajului de menținere din această vară. Duelul se va disputa mâine, de la ora 16:00, pe stadionul Municipal din Crâng. „Este o partidă importantă pentru noi, ne-am propus să reușim măcar ce-am făcut sezonul trecut. Pot să spun că după meciul de la Botoșani, băieții au reușit să se refacă. Legat de lot și de jucătorii care au făcut deplasarea la Botoșani, Carp luând cartonaș roșu, nu mai poate să joace meciul acesta, dar am completat cu trei jucători, cu Ofosu, Leidsman și Roganovic, jucători care au jucat mai puțin. E o posibilitate ca să le ofer minute, e o șansă, pentru că problema în perioada asta a fost că eu am făcut selecția prin meciurile oficiale și e clar că e o diferență între un meci amical și un meci oficial. De aceea vreau să profit de acest meci, dar asta nu înseamnă că nu ne respectăm adversarul sau nu tratăm foarte serios această competiție. Nu o să fie foarte multe schimbări, o să protejez unul-doi jucători care au jucat mai mult în această perioadă, dar ceilalți sunt sigur că vor intra și vor intra foarte bine. E o revanșă de luat, pentru că nu am câștigat la Buzău în meciul tur de la baraj, dar atunci satisfacția a fost că am rămas în prima ligă. E clar că meciul pe care l-am făcut acolo nu a fost un meci reușit, important e că nu am luat gol, dar e o diferență între echipele de atunci și de acum, au un lot mai bun față de sezonul trecut, zic eu. I-am văzut la ultimul meci cu Unirea Dej, au luat câțiva jucători care au jucat în prima ligă, pe care Prepeliță îi cunoaște. O să fie un meci greu” a declarat Mircea Rednic.

Tot mâine va debuta în grupe și cealaltă formație arădeană calificată în această fază, Progresul Pecica, care va întâlni Petrolul Ploiești pe teren propriu, de la ora 14:00. Ambele meciuri vor putea fi urmărite în direct pe FRF.tv.

FOTO: captură UTA Arad

Recomandările redacției