UTA s-a calificat în grupele Cupei României după ce a învins Dumbrăvița cu 1-0 la Arad în play-off, iar în Grupa D, „roș-albii” au început cu un succes, 2-1 pe terenul Gloriei Buzău. Utiștii au fost aproape să obțină măcar un punct și din meciul cu Universitatea Craiova de la Oradea, însă „alb-albaștrii” s-au impus cu 1-0 și arădenii mai au doar varianta victoriei în ultima etapă, cu FC Voluntari, pentru a obține calificarea în sferturi.

Mircea Rednic a anticipat duelul care se va disputa mâine, de la ora 19:00, pe stadionul „Iuliu Bodola”: „E ultimul meci din grupă, cunoaștem adversarul, l-am întâlnit în campionat. Avem ca obiectiv și Cupa, vrem să reușim măcar ce s-a făcut anul trecut (n.a. o calificare în semifinale). Nu va fi ușor, este o echipă cu multă experiență, cu jucători buni, dar noi venim după o victorie în campionat, moralul este bun, vom trata cu maximă seriozitate acest meci, sunt convins că vom reuși să câștigăm și să mergem mai departe. Lor le vor lipsi Dumiter și Boboc, Matricardi va fi suspendat, dar au soluții, au un lot bun, echilibrat, au jucători cu experiență, dar şi tineri. Noi trebuie să câștigăm ca să mergem mai departe, nu avem altă variantă, așa am pregătit jocul și vor fi și câteva surprize”

Suprafața de joc de la Oradea nu a arătat deloc bine la meciul de sâmbătă contra lui Hermannstadt, însă arădenii au avantajul că sunt mai obișnuiți cu terenul decât adversarii de mâine: „Gazonul va fi același pentru ambele echipe, dar va fi mai bun decât sâmbătă, nu a mai plouat, este mai răcoare afară și cred că noi ne vom adapta mai bine, avem experiența unui meci. Trebuie să reușim să-i blocăm, mai ales la fazele fixe și pe contraatac, să nu le oferim spații, să nu pierdem mingi la mijlocul terenului sau dacă se întâmplă asta să reacționăm și să reușim să-i blocăm. Astăzi am lucrat puțin, s-ar putea să schimb un pic sistemul în funcție de starea terenului și a jucătorilor” a declarat experimentatul tehnician.

Tot mâine, de la ora 19:00, se vor disputa în Grupa D și partidele Universitatea Craiova – Farul Constanța și CS Tunari – Gloria Buzău. Utiștii au nevoie de victorie pentru a obține calificarea indiferent de ce se va întâmpla în celelalte meciuri, dar dacă vor învinge sunt interesați de rezultatul de la Craiova, deoarece în cazul în care UTA câștigă și Universitatea nu o face, „roș-albii” vor încheia grupa pe primul loc și vor juca sfertul de finală pe teren propriu.

FOTO: captură UTA Arad

Recomandările redacției