UTA s-a impus clar, scor 6-0, în meciul amical disputat astăzi la Pecica împotriva Progresului. Mircea Rednic a aliniat un prim 11 format din jucători care au evoluat mai puțin în campionat, iar aceștia au dominat partida din punct de vedere teritorial, însă golul a apărut doar la ultima fază a primei reprize, printr-o execuție spectaculoasă a lui Ariel Lopez. Titularii formației arădene din ultima perioadă au intrat pe teren la pauză iar efectul s-a văzut pe tabelă, cu nu mai puțin de cinci reușite, semnate de Micovschi, Fabry, Luckassen, Omondi și Ezekiel.

„Roș-albii” au avut două oportunități importante în prima jumătate de oră, irosite însă de Tudorie și Rareș Pop, care l-a luat la țintă pe portarul Gakos dintr-o poziție bună. Apoi, Morar a ratat și el din câțiva metri, când lovitura sa de cap a lovit bara. Gazdele au scăpat de câteva ori pe contraatac, însă nu i-au pus cu adevărat probleme lui Florin Iacob. Ariel Lopez a deschis scorul la ultima fază a reprizei: sudamericanul a trimis o centrare din colțul careului mare care l-a păcălit pe Gakos și s-a dus aproape de vinclul porții.

Claudiu Micovschi a dublat avantajul „roș-albilor” în minutul 53, când l-a învins pe Burtic din câțiva metri după o pasă primită de la Luckassen. Dominarea clară a UTA-ei a continuat, iar Luckassen și Conte au ratat două ocazii importante, ambii trimițând pe lângă poartă cu lovituri de cap din careu. Apoi, portarul Burtic a intervenit excelent la două faze, în care s-a aflat față în față cu Ezekiel și Luckassen. Până la urmă a venit și golul trei, înscris de Andrej Fabry. Slovacul a punctat cu un șut cu efect de la marginea careului, după un balon primit de la Micovschi. 4-0 a făcut Kevin Luckassen, în minutul 68, cu un balon trimis pe sub portarul advers, iar apoi Eric Omondi și Imoh Ezekiel au mărit diferența cu execuții din careu. 

Pentru utiști urmează meciul cu Petrolul din etapa a 5-a a play-out-ului Superligii, care se va disputa la Ploiești, luni, de la ora 19:00. De cealaltă parte, Progresul Pecica va întâlni Gloria Lunca Teuz Cermei pe teren propriu în play-out-ul din Seria 8 a Ligii a III-a, sâmbătă, de la ora 17:00.

Formații:

Progresul Pecica: Gakos (Burtic 46) – Moraru, Nasiru (Gomboș 55), Arsene (Szep 70), F. Nortey (Pașca 66) – Shiaondo (Wild 46), A. Iuga – M. Salka (Matyus 68), L. Bodri (Bozian 55), I. Pop (Bănățan 68)- Borcea (Pașcalău 46). Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian

UTA: Iacob (Kucher 46) – Lopez (Căpușă 46), Benga (Stolnik 46), Iurasciuc (Conte 46), Rodrigues (Trif 46) – Pedro (Fabry 46), Freitas (Vulturar 46) – R. Pop (Micovschi 46), Morar (Ezekiel 46), A. David (Omondi 46) – Tudorie (Luckassen 46). Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Tudor Jurcă – Andreea Șușcă, Nicoleta Șușcă

FOTO: UTA Arad

Lasă un răspuns

Recomandările redacției