UTA a învins-o pe FC Hermannstadt cu 2-0 în meciul disputat astăzi pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, în cadrul etapei 18 din Superligă. După o primă repriză echilibrată, arădenii au dominat clar partea secundă și s-au impus cu două goluri marcate în ultimul sfert de oră, de Kevin Luckassen și Claudiu Micovschi. Kenyanul Eric Omondi s-a remarcat și el, oferind pasele decisive la ambele reușite.

Sibienii au fost mai activi în debutul primei părţi şi au avut două ocazii importante în primul sfert de oră. Mai întâi, Iacob a fost nevoit să intervină la șutul puternic trimis de Balaure, iar apoi șutul cu efect al lui Murgia a trecut de puțin pe lângă poarta echipei arădene. Utiștii au replicat în minutul 20, când au ratat o triplă ocazie. Mai întâi, Rareș Pop a trecut de Oroian și a tras din 7 metri în bară, apoi balonul a sărit la Luckassen, care a tras în blocaj, iar faza s-a încheiat cu un șut peste poartă al lui Mihai. Olandezul a irosit o nouă șansă mare în minutul 35, când a primit un balon excelent de la Căpușă, a preluat la 13 metri, dar șutul a fost exact pe direcția lui Căbuz. Ultima ocazie a reprizei i-a aparținut lui Jipa, care l-a testat pe Iacob dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, însă goalkeeperul UTA-ei a fost la post și a respins în corner.

Intrat la pauză, Micovschi a fost implicat în prima fază importantă a părții secunde. Fotbalistul împrumutat de la Rapid a avansat până în careu, dar a amânat momentul centrării, iar Pop și Carp, aflați în centru, nu au reușit să finalizeze. Arădenii au avut o nouă acțiune frumoasă în minutul 55, când mingea a circulat pe traseul Carp-Luckassen-Omondi, însă finalizarea kenyanului a fost foarte slabă, exact pe direcția lui Căbuz. Acelaşi Omondi a fost la capătul unei noi faze în minutul 62, de data aceasta dintr-o poziție și mai bună, dar din nou șutul a fost execrabil, iar Căbuz a prins balonul. Superioritatea „roș-albilor” a fost răsplătită în minutul 79: Rareș Pop a pasat în adâncime, Omondi a deviat pentru Kevin Luckassen, care l-a învins pe Căbuz cu un șut cu exteriorul, la colțul lung. După doar trei minute, tabela arăta 2-0. Omondi a primit un balon în adâncime și i-a pasat excelent lui Claudiu Micovschi, liber în partea stângă, iar acesta a marcat și el cu un șut din 12 metri. În prelungiri, Mircea Rednic i-a oferit debutul în Superligă lui Darius Iurasciuc, care mai jucase la prima echipă doar în partida de baraj cu Gloria Buzău.

Pentru utiști urmează meciul din Cupa României cu FC Voluntari, marți, de la ora 19:00, la Oradea, iar în următoarea etapă de campionat vor juca vineri, 8 decembrie, de la ora 19:00, pe terenul Politehnicii Iași.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Benga, Abeid – Cr. Mihai (Iurasciuc 90+2), Carp – R. Pop (Rodrigues 80), Fabry (Omondi 46), Stahl (Micovschi 46) – Luckassen (Stolnik 86). Rezerve neutilizate: Kucher – Stanciu, Marku, Dumitrașcu. Antrenor: Mircea Rednic

Hermannstadt: Căbuz – Butean (Antoche 65), Bejan, I. Stoica, Oroian (Medina 46) – Balaure, Mino Sota (Biceanu 82), Murgia, Jipa (K. Ciubotaru 82)– Paraschiv, Fonseca (Neguț 65). Rezerve neutilizate: Muțiu – G. Iancu, Petrescu, Ad. Petre. Antrenor: Marius Măldărășanu

Arbitri: Horia Mladinovici – Mircea Grigoriu, Cosmin Vatamanu (toți din București). Rezervă: Robert Avram (Pitești).

Camera VAR: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș), Romică Bîrdeș (Pitești)

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator LPF: Ion Craiu (București).

 

FOTO: Mălina Guler (Oradea)

Recomandările redacției