Victorie reconfortantă în Oltenia: SCM Craiova – Univ.Goldiş ICIM 54-87

0
218

icimLiderul neînvins al Ligii Naţionale feminine a oferit de Ziua Naţională o nouă lecţie de baschet, victima arădencelor fiind de această dată codaşa SCM Craiova. Univ.Goldiş ICIM a trecut la pas de penultima clasată, într-un joc contând pentru etapa a 10-a. În condi­ţiile replicii slabe a adversarei, Jose Araujo a mizat pe linia a doua, trei dintre jucătoarele de bază fiind menajate total.
Brosovszky, Williams şi Engelman au rămas doar pe bancă, în timp ce alte două titulare de drept, Rhoads şi Broomfield, au bifat doar 15 minute. Cu excepţia sfertului doi, câştigat surprinzător de oltence, echipa arădeană şi-a impus jocul, câştigând în final fără probleme.
Araujo şi-a menajat 3 piese de bază
Americancele Cosby, 21 de puncte şi Rhoads, autoare a 18 puncte, au fost principalele marcatoare, pentru ICIM mai punctând şi restul jucătoarelor utilizate: Mercea 9 (1×3), Crăciun 9, Manea 8, Broomfield 7, Milovanovic 7 (1×3), Moraru 6 (1×3) şi Manta 2 puncte dar şi 13 recuperări. S-a terminat SCM Craiova – Univ.Goldiş ICIM 54-87 (13-28, 19-18, 11-22, 11-19). “Galben-albastrele” se menţin în fotoliul de lider, cu punctaj maxim după 10 etape, urmate la o lungime în spate de CSU Alba Iulia, care a câştigat derby-ul de sâmbătă cu CSB Alexandria, 83-60.
Urmează două teste dificile
Pe locul 3 a urcat CSM Târgovişte (2 puncte în spatele arădencelor), victorioasă cu 81-47 la Olimpia Braşov, în timp ce Alexandria a coborât până pe 4, la ega­litate de puncte cu trupa din cetatea Chindiei, dar cu coşaveraj inferior. Pentru Univ Goldiş ICIM urmează o nouă săptămână solicitantă, cu două meciuri ceva mai grele: miercuri, ora 18,30, la Sala Sporturilor, contra slovacelor de la Piestanske Cajky, în Liga Europei Centrale şi sâmbătă, deplasare în campionat, la Alexandria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.