Ediția 2018-2019 a Cupei Ro­mâniei debutează, astăzi, cu nu mai puțin de 34 de partide, între care și două cu formații arădene în prim plan. Vorbim despre câștigătoarea fazei județene a competiției KO, Victoria Zăbrani și cea mai slab clasată divizionară terță în stagiunea precedentă, Lunca Teuz Cermei. Iată co­- ordonatele „duelurilor”:
Victoria Zăbrani – Millenium Giarmata, Irimia vrea să treacă turul cu orice preț
Fiindcă a terminat mai mereu în a doua parte a clasamentului în seria IV-a a Ligii a III-a, Millenium Giarmata a cam venit pentru prima fază a Cupei României în județul nostru pentru duelul cu câștigătoarea fazei județene a competiției KO. În 2016 și 2017 a pierdut de fiecare dată cu Șoimii Lipova (3-2, după prelungiri și 6-0), pentru ca azi să se afle față în față cu Victoria Zăbrani. Și de această dată, timișenii sunt prinși puțin în offside, în sensul în care au pierdut câțiva jucători importanți față de anul trecut, iar echipa este foarte tânără. „Favoriți ar trebui să fim doar prin prisma eșalonului superior, însă, în realitate, trebuie să recunoaștem că plecăm cu șansa a doua. M-am informat din presă despre adversarul de mâine și am văzut că beneficiază de aportul unor fotbaliști cu mare experiență la nivelul eșaloanelor superioare și, deci, va fi destul de greu să ne impunem pe terenul său. Băd, Bier sau Francescu sunt jucători pe care îi cunosc și eu foarte bine, dar mai sunt și alții valoroși, chiar și dintre cei împotriva cărora am pierdut anii trecuți cu Lipova. Mergem să jucăm, ne bazăm și noi pe dorința de afirmare a tine­rilor, sper să fie un meci frumos”, a menționat Răzvan Leucă, antre­norul „millenarilor”.
Omologul său de pe banca Zăbraniului, Cristi Irimia, vede echipa adversă ca favorită pentru această partidă: „Giarmata e favorită, evoluează de ani buni în Liga a treia, este o echipă tânără și preocupată de joc. Dorim să facem o partidă bună, eu îmi doresc cu orice preț să ne calificăm și, dacă se poate, încercăm să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României. Aceasta e dorința mea și a comunității de aici, suntem o echipă mică și tocmai din acest motiv vom lupta pentru a face o figură cât mai frumoasă în această competiție. Din fericire, nu avem probleme de lot pentru meciul de mâine”, spune tânărul tehnician al „alb-roșiilor”.
Formații probabile:
Zăbrani: Soltesz – Topai, Bier, Hodan, Tomuț – Francescu, Simion – Gherghel, Pavel, Zele – Băd.
Giarmata: Trifon – Olteanu, Stupu, Cochințu, Buga – Sporin, Ferțu, Rosenblum, Popan – M. Călin, Beloescu.
Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Bogdan Gireadă și Zsolt Kopriva (ambii din Satu Mare)
Dacia Gepiu – Lunca Teuz Cermei, Anca neinteresat în mod special de Cupă
Chiar dacă în clasamentul Ligii a IV-a Bihor a terminat doar pe locul 8, Dacia Gepiu a găsit resursele să câștige faza județeană a Cupei. Echipa antrenată de fostul portar al lui ACU, Adrian Iova și prezidată de Anamaria Busuioc a trecut cu 4-2 de Unirea Valea lui Mihai pe 14 iunie, iar mâine va încerca să profite de picioarele grele ale cermeianilor. De luni, aceștia transpiră la foc automat în cantonamentul de la Moneasa, iar Radu Anca susține că va face un antrenament tare inclusiv azi, în dimineața jocului. „Avem alte preocupări în această perioadă, cum ar fi încărcarea jucătorilor din punct de vedere fizic, așa că meciul de Cupă ne interesează prea puțin. Dacă tot trebuie să jucăm ne vom face antrenamentul tehnico-tactic la Gepiu, în fața unei formații cu multe nume cunoscute la nivelul fotbalului bihorean, ca Letan, Dobrescu, Țârlea, Ciuciu, Iambor sau Lucian Todea, ultimii trei evoluând și la echipe arădene”, a menționat antrenorul principal al Cermeiului, care cu mici excepții va avea toți jucătorii la dispoziție.
Formații probabile:
Gepiu: Barabaş – Agud, Ciuciu, Letan, R. Ţârlea – Ad. Buştea, L. Todea, Iambor, Fl. Neaga – D. Cuc, V. Dobrescu. Cermei: Gârlea – Rogojan, N. Varga, Nistor, Lupșe – Mager, Polgar, Mihuța, Vlad – Bulza, Matiș.
Arbitri: Claudiu Gaitin – Alexandru Filip, Mădălin Bulgărașu (toți din Timișoara)
Ambele confruntări încep mâine, la ora 17,30. În caz de egalitate după 90 de minute, se vor juca 30 de minute de prelungiri, iar dacă scorul egal persistă se va trece la penalty-uri.
Bogdan Mariș

Recomandările redacției