Poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Poliției de Frontieră Turnu și Curtici au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, pe comunicații din apropierea frontierei, zece cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Poliției de Frontieră Turnu și Curtici au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul misiunilor, au fost identificați, în două autoturisme care circulau în regim taxi, respectiv pe jos, în apropierea liniei de frontieră, zece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din  Nepal și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.

După finalizarea tuturor verificărilor, persoanele vor fi îndrumate să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală.

Recomandările redacției