zi Principalul obiectiv al Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi constă în promovarea înţelegerii în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barie­relor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.
O astfel de zi, cu o importanţă atât de mare la nivel mondial, nu putea să treacă neobservată, în oraşul Lipova fiind desfăşurate cu această ocazie activităţi specifice, dintre cele mai frumoase şi speciale.
În cadrul acţiunilor organizate în 3 decembrie la Lipova cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabi­lităţi, au fost vizitate familii în care se aflau astfel de persoane, s-au distribuit alimente şi dulciuri, iar la finalul zilei, în cadrul Centrului de Recuperare Lipova, sub coordonarea doamnelor Florina Ştefănescu, Minodora Ciucuriţă şi Monica Urs, copiii din familii împreu­nă cu copiii din centrele de plasament, au desfăşurat mai multe activităţi va­riate.
Copiii s-au bucurat de momente  deosebite, iar la final au fost răsplătiţi cu dulciuri! Toate aceste frumoase acţiuni, au fost organizate cu sprijinul Centrului Judeţean de Voluntariat Lipova, Centrului de Recuperare Lipova al Direcţiei Generele de Protecţie a Copilului Arad şi A.M.C Betleem.

Recomandările redacției