Ziua Poliției Române, sărbătorită și la Arad

0
640

Ziua Poliției, celebrată în 25 martie, a fost marcată și la Arad printr-o serie de evenimente deosebite. Programul zilei a început cu avansări în grad, discursuri susținute de autorități și diverse premii oferite polițiștilor dar și unor persoane civile la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, urmate de exerciții demonstrative și defilarea a cinci plutoane de polițiști pe platoul din fața Primăriei.
La Teatrul Clasic, în prezența Florentinei Horgea și a mai multor politicieni, dar și a șefilor instituțiilor MAI din Arad, inspectorul-șef Ioan Tamaș a dat citire mesajului transmis de șeful Poliției Române, chestorul Ioan Budai, cu ocazia a împlinirii a 197 de ani de existență a instituției.
Ulterior, pe platoul din fața Primăriei, momentele demonstrative au inclus exerciții efectuate cu ajutorul unui câine special antrenat pentru a putea interveni în diferite tipuri de misiuni. Exercițiile demonstrative prezentate de „mascați” au arătat pas cu pas un exemplu de misiune pe care aceștia ar putea-o avea. Agenții Serviciului pentru Acțiuni Speciale folosesc metode specifice de reținere a suspectului, se realizează încătușarea persoanei în cauză, ca mai apoi să verifice autoturismul pentru a putea fi indisponibilizate orice bunuri sau arme care ar putea fi găsite. Arădenii s-au strâns în număr mare pentru a putea vedea crâmpeie din culisele muncii de polițist, dar și defilarea polițiștilor și autospecialelor din dotare.
Andreea Daniela
Claudia Gavra

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.