Acestă săptămână, mai precis în peri­oada 28-30 mai, are loc la București a doua ediție a Târgului Informațional de Investiții „Împreună reconstruim România“.
La ediția din acest an – realizată sub egidă guvernamentală de Avangarde Agency în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice; Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Mediului și Schimbarilor Climatice, Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Asociația Orașelor din România, Asociația Comunelor din România și Patronatul Român, prestigioase companii private internaționale – au fost acordate și o serie de premii.
De asemenea, în cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte, precum: investiții în dezvoltarea urbană, îmbunătățirea mediului înconjurător, investiții în dezvoltarea urbană, politica de dezvoltare rurală 2014-2020, dezvoltarea durabilă a localităților, gradul de absorbție al finanțărilor fondurilor europene disponibile pentru România.
La Gala premiilor „Avangarde“, organi­zată în cadrul manifestării, au fost înmânate diplome de excelență pe mai multe secțiuni. Administrația comunei Olari se numără printre administrațiile premiate.
Contactat telefonic la București, Ștefan Muscă, primarul comunei Olari, ne-a împărtășit câteva gânduri vizavi de acele momente. „Mă bucur că modernizarea pe care am făcut-o în comuna mea nu a fost trecută neobservată la nivel central și că am fost nominalizați și premiați la o manifestare atât de importantă. Mă bucur că vin de la București cu un titlu care ne onorează dar și ne obligă în același timp. Procesul de modernizare al comunei noastre este încă în curs, însă rezultatele efor­turilor depuse se pot vedea peste tot; zona centrală este modernizată – cu toate străzile asfaltate, iar cele mai importante obiective reabilitate. De asemenea, bunul mers al investițiilor din comună a dus la creșterea numărului locurilor de muncă iar în ceea ce privește situația agricolă se poate spune că este una dintre cele mai bine organizate prin funcționarea Combinatului Agroindustrial. Mai avem, de asemenea, o serie de proiecte care se află în diferite stadii de realizare, deci activitatea noastră continuă“, a declarat Muscă.

Recomandările redacției