Sănătatea și siguranța cetățenilor este foarte importantă, de aceea acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie se desfăşoară zilnic. Pentru protejarea cetăţenilor și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, purtarea măştii şi distanţarea socială este obligatorie.

Marţi, 3 noiembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 200 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 108 mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 138 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 53.200 de lei, dintre care 136 pentru nepurtarea măștii de protecție și 2, în valoare de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea

‘‘Reamintim cetățenilor că sancțiunea pentru nerespectarea prevederii legale privind portul măștii de protecție, prevăzută de Legea 55/2020, este amendă între 500-2.500 de lei’’ transmit cei de la IPJ Arad.

Recomandările redacției