frontiera
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, zilele trecute, doi bărbaţi care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documentele altor persoane.
Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe relaţia România – Italia, o persoană care s-a legitimat cu un „Documento di Viaggio” şi un „Permesso di Soggiorno” eliberate de autorităţile italiene.
„Cu ocazia controlului, colegii mei au constatat că persoana în cauză nu este cea din documentele prezentate, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări, stabilindu-se că este vorba de un cetăţean camerunez, în vârstă de 25 de ani, care dorea să ajungă în Italia”, ne declara comisar şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Cel de-al doilea caz s-a petrecut ieri, în jurul orei 1,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici. Un bărbat, care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile italiene, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un tren care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta.
Purtătorul de cuvânt al instituţiei precizează: „Cu ocazia controlului, s-a constatat că persoana în cauză nu este aceeaşi cu cea din document, motiv pentru care a fost condusă la sediu pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de un cetăţean turc, de 19 de ani, care dorea să ajungă în Austria pentru a-şi găsi un loc de muncă”.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi bărbaţi şi cercetarea acestora pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției