În ceea ce privește acest sezon de prima ligă, tot ceea ce mai poate realiza echipa fanion a Aradului e să obțină o salvare chinuită de la retrogradare. În schimb, paradoxal, într-un sezon atât de dezamăgitor, actualii componenți ai UTA-ei pot reuși o performanță neegalată din vremea unor mari fotbaliști ai istoriei textiliste precum Domide, Biro, Mețcaș, Igna sau Axente. Este vorba despre calificarea în semifinalele Cupei României, fază în care Bătrâna Doamnă a ajuns pentru ultima dată în ediția din 1966 a competiției. Atunci UTA trecea în sferturi de Crișul Oradea cu 2-1 și apoi urma să învingă inclusiv în semifinale, cu 3-2 pe Farul Constanța, pentru a pierde finala competiției în fața Stelei.

Așa cum știți, în acest sezon al Cupei României, primul desfășurat într-un format cu grupe, UTA a terminat pe primul loc al grupei D, devansând CS Mioveni, FCSB, FC Botoșani, Gloria Buzău și Oțelul Galați. Grație acestei reușite a căpătat dreptul de a evolua în sferturi pe teren propriu, adversar fiind FC U. Craiova 1948. Conform site-ului frfotbal.ro, actualizat în cursul zilei de astăzi, partida va avea loc marți 4 aprilie, începând cu ora 19, la 3 zile distanță de meciul din campionat de pe teren propriu cu Universitatea Cluj și la alte 4 înainte de un alt meci de campionat, cel de la Voluntari.

Sigur că avantajul terenului nu e totul, mai ales ținând cont că evoluția echipei noastre nu e deloc dătătoare de speranțe iar adversarul este unul care a fost la 90 de minute de calificarea în play-off. Dar nu sunt puține cazurile de echipe care în același sezon arată fețe radical diferite în competițiile în care evoluează. În plus, dacă tot le-au rămas foarte mult datori suporterilor în acest sezon, jucătorii UTA-ei ar putea încerca măcar în acest meci să se autodepășească, pentru a oferi o bucurie enormă fanilor. Aceștia visează deja la o deplasare istorică din punct de vedere al numărului și atmosferei, la Cluj sau Sibiu, pentru a marca această performanță; asta pentru că în cazul unei calificări, UTA va evolua pe terenul învingătoarei dintre U și Hermannstadt.

  • Liviu Alexe spune:

    Succes, UTA! Foarte interesantă poza, dar ar fi fost de apreciat dacă scriai undeva și numele celor din poză.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției