Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au depistat 47 de migranţi, cetăţeni irakieni, iranieni şi palestinieni, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în interiorul unui automarfar.

Luni, în jurul orei 06.00, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat la ieşirea din ţară, cetăţeanul turc Y.B, în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia, însoţit de un conaţional Y.M, în vârstă de 25 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, porţelan pe ruta Turcia – Germania.

Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat controlul fizic al mijlocului de transport.

Astfel, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse, în remorca autovehiculului, printre cutiile cu marfă, 47 de persoane, dintre care 25 de bărbaţi, 12 femei şi 10 minori. Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, iranieni palestinieni şi un turc, majoritatea fiind înregistraţi ca solicitanţi de azil în România şi au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferii turci, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat față de cele 47 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Recomandările redacției