Pompierii militari au salvat, în minivacanţa prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, 49 de persoane şi au stins 349 incendii. Zilnic, peste 4.600 de pompieri au fost la datorie.
Potrivit IGSU, la nivel naţional au fost gestionate 6.029 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 349 misiuni de stingere a incendiilor, 5.000 cazuri SMURD (4977 pentru acordarea primului ajutor calificat şi 23 misiuni de descarcerare), precum şi la 1.029 acţiuni pentru protecţia comunităţilor.
De asemenea, în cele cinci zile, 5.032 de persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 49 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii.
În această minivacanţă, inspectorii de prevenire au desfăşurat 236 de verificări pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă la unităţi turistice şi operatori economici din diverse domenii de activitate, în urma cărora au fost aplicate 360 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 96.500 lei.
Totodată, în această perioadă, IGSU a dispus măsuri suplimentare pentru dislocarea unor echipaje operative de stingere a incendiilor, descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, care să asigure intervenţia operativă în drumul spre litoral, respectiv autostrăzile A2 şi A4.
În contextul aniversării Zilei Marinei Române, Caravana SMURD „Fii pregătit!” s-a aflat în zona litoralului românesc. În cele cinci zile, peste 600 de persoane au fost instruite în centrul de pregătire, amplasat pe Faleza Cazino din Constanţa şi în Portul Turistic Mangalia.
Mai mult de jumătate dintre acestea au fost copii, care, cu această ocazie, au aflat modul de comportare în cazul în care se confruntă cu o situaţie de urgenţă.

Recomandările redacției