compartimentÎn municipiu va fi inaugurată, în a doua parte a lunii, o secţie medicală importantă, care va asigura servicii medicale ce nu au mai fost până acum asigurate la nivel de Arad. Este vorba de Compartimentul de Cardiologie Intervenţională, deschis la Spitalul Judeţean
Compartimentul este sub tutela unei companii private, aceasta investind în amenajare şi aparatură în jur de un milion de euro. Noul compartiment va funcţiona într-un spa­ţiu apropiat de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, locaţia fiind pusă la dispoziţie companiei de către Consiliul Judeţean. Compania aleasă să des­chidă compartimentul are sediul în Timişoara şi are o experienţă vastă în domeniul cardiologiei intervenţionale. Practic, în incinta spitalului, furnizorul de servicii medicale deschide centrul, cu finanţare proprie.
Compartimentul va prelua atât pacienții cu afecțiuni cardiologice acute, după stabilizarea în secțiile cu profil acut, cât și pacienții care au suferit intervenții chirurgicale pe cord deschis, până la recuperarea lor. De asemenea, şi personalul medical care va activa în centru va fi tot al companiei medicale investitoare.
În acest fel, bolnavii, între care cei cu infarct miocardic care până acum erau nevoiţi să apeleze la unităţile spitaliceşti din Timişoara şi Szeged se vor putea trata la Arad. Deschiderea compartimentului de Cardiologie Intervenţională este important, cu atât mai mult cu cât în Arad, prima mortalitate este cauzată de bolile cardiovasculare.

Recomandările redacției