În contextul informărilor meteorologice, conform cărora,  în mai multe zone ale ţării va fi lapoviţă şi ninsoare, Poliţia Rutieră recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, dar şi semnificaţia indicatoarelor.
„Maşina trebuie să fie echipată corespunzător, prevederile legale interzicând circulaţia autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face vreo referire la o dată calendaristică. Pentru prevenirea producerii accidentelor viteza trebuie adaptată permanent la condiţiile de drum şi de trafic. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă”, recomandă Poliţia.
Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. De asemenea, se recomandă să se avite a acţiona brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece se poate derapa foarte uşor, de aceea este bine să se folosească frâna de motor.
(D.D.)

Recomandările redacției