Nu intamplator, Blazena Miroslava Karkus, artist plastic al unei zone pe care multi o identifica, mai degraba, cu granita, adica zona manoasa dintre Pecica si Nadlac (ce campuri galbene de rapita!), nu intamplator, zic, eleganta, distinsa si mult prea modesta tanara si-a numit al sau vernisaj, care a avut loc azi, la Uniunea Democrata a Cehilor si Slovacilor din Romania, RATACIRE PRIN TRECUT.

Expozeul-expozitie ne face sa ne impiedicam putin in istorie, trecand de la persanii lui Omar Khayyam, corturile indiene sau de aiurea, de curtile regilor Frantei etc.
Arta ei, cum spunea dr. Rodica Banciu, cea care a prezentat exhaustiv, si in calitatea sa de profesoara universitara a artistei Blazena Miroslava Karkus, este atat in tonuri de alb negru, cat si de o coloristica extrem de calda, aproape duse la extrema.
Nu insistam, in calitate de profani, asupra tuturor aspectelor care tin de arta…artistei, mentionand doar ca expozitia, pe care o puteti vedea timp de o luna de acum incolo, a fost dedicata „in amintirea celor care nu mai sunt”.
Lasam pozele sa vorbeasca de la sine…

 

Recomandările redacției