ictagUniv Goldiş ICIM Arad a egalat situaţia în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin, după un thriller nerecomandat cardiacilor. Miercuri seară,  duelul doi dintre arădence şi CSM Târgovişte a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a fi desemnată câştigătoarea. A fost 87-86 pentru „galben-albastre”, pentru care au evoluat și marcat: Williams 17 (2×3) + 23 recuperări!!!, Coker 17 (2×3), Broomfield 17, Cosby 12 (1×3), Engelman 12, Rhoads 7 (1×3), Brosovszky 5 (1×3).
„Presiunea e pe Târgoviște”
„Mă bucur că am reuşit să egalăm situaţia la general. Am spus înainte de a începe finala că şansele sunt egale de ambele părţi. S-a demonstrat că oricare dintre aceste echipe poate câştiga finala. Mulţumesc suporterilor pentru sprijin, îmi pare rău că am pierdut prima partidă dar e important că am jucat până la ultima fază. Aşa cum anul trecut nimeni nu ne dădea vreo şansă, eu cred că putem repeta isprava de atunci”, – Monica Brosovszky, căpitan Univ Goldiş ICIM Arad.
„Au fost două thrillere echilibrate. Trebuie să mergem la Târgovişte să câştigăm un meci pentru ca decisivul să se joace la Arad. Putem face asta, presiunea e la Târgovişte. Am mai câştigat acolo şi titlul anul trecut, dar şi Cupa în urmă cu o lună de zile. Vom munci pentru asta. Publicul a fost fantastic, ne-a dat energia necesară, mă înclin în faţa suporterilor” – Marcel Urban, preşedinte Univ Goldiş ICIM Arad.
Destin fără… Destiny
Univ Goldiş ICIM Arad va aborda ultimele meciuri ale sezonului fără cea mai constantă jucătoare din lot, Destiny Williams. „A fost selectată în WNBA de echipa Chicago Sky. Ar fi trebuit să plece înaintea meciurilor de la Arad, dar ne-am înţeles cu echipa din SUA să o lase să ne ajute şi în aceste două dispute. Îi mulţumim lui Destiny pentru tot ceea ce a făcut, a fost foarte eficientă. Sper să îi putem oferi un tricou de campioană la finalul sezonului. Univ Goldiş ICIM rămâne o rampă de lansare pentru jucătoare”, a mai punctat  Urban.
Dacă nu se văd pe „sticlă”, rămân acasă
Oficialii Univ Goldiş ICIM sunt hotărâţi să ia măsuri în cazul în care meciurile de la Târgovişte, din finala LNBF nu vor fi televizate. De altfel, Comitetul Director al Univ Goldiş ICIM Arad a trimis un comunicat la FRB, în care se arată printre altele: „Comitetul Director al Univ Goldiş ICIM Arad vă solicită reprogramarea jocurilor 3 şi 4 din cadrul Finalei Ligii Naţionale de baschet feminin, ediţia 2013-2014, de la Târgo­vişte. Din respect pentru fanii echipei noastre şi la iniţiativa primarului oraşului Arad, Gheorghe Falcă, solicităm reprogramarea jocurilor în orice alte zile şi la orice oră, astfel încât să fie transmise pe Digi Sport. În caz contrar, Comitetul Director al Univ Goldiş ICIM vă anunţă că echipa din Arad nu va face deplasarea la partidele 3 şi 4 ale finalei Ligii Naţionale”.

Recomandările redacției