abuz sexual

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, după ce, în prealabil a fost începută urmărirea penală şi pusă în mişcare acţiunea penală, au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului Gheorghe Baciu, de 70 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

„Judecătorii din cadrul Judecătoriei Arad au admis propunerea procurorilor cu privire la bărbat, dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual, a relevat faptul că în perioada ianuarie – februarie 2014, inculpatul Gheorghe Baciu, în repetate rânduri, a abuzat-o sexual pe minora K. A., în vârstă de 9 ani, fiica persoanei cu care locuieşte de aproximativ doi ani, dezbrăcând-o, introducându-i degetul în organul genital şi încercând să o penetreze”, se arată într-un comunicat reemis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, magistraţii făcând precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandările redacției