meserieTinerii arădeni fără serviciu pecum și alți șomeri pot învăța gratuit o meserie, pentru a avea șanse mai mari de angajare. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Arad școlește persoanele care doresc să se perfecționeze profesional. Nu vor plăti niciun cost, ba mai mult, agenția le va suporta chiar și cheltuielile de transport, în situațiile în care este nevoie. În plus, nu doar transportul va fi decontat, ci și analizele medicale pentru înscriere. Printre cursurile disponibile se numără cele de operator date, lucrător comerț, agent securitate, bucătar, barman-ospătar, maistru instructor, lucrător în cultura și inspector resurse umane.
Agenția județeană de șomaj așteaptă arădenii interesați să se înscrie la cursuri. Pentru a putea participa la acestea, șomerii trebuie să fie înregistrați în evidența AJOFM, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Pasul următor – depunerea unui dosar pentru participareala cursuri. AJOFM urmăreşte prin aceste facilităţi să îi ajute şi pe angajatori să încadreze în muncă personal calificat. Persoanele interesate sunt aşteptate în cel mai scurt timp la sediul instituției.
Trebuie spus că, peste 500 de dosare au fost depuse, în ultimele trei luni, la AJOFM Arad, de către tinerii interesați să se angajeze, ori interesați să primească indemnizație de șomaj.
Un număr de 506 tineri absolvenţi din promoţia 2014 s-au înscris în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Doar în luna august au fost înregistrate 71 de persoane – din care 45 fete. La aceștia se adaugă 415 tineri care şi-au depus dosarele în iulie şi alți 20 din iunie. În prezent, oficial, agenția are înregistrați 6699 de șomeri.

Recomandările redacției