lucaci-radConducerea AJF era pregătită, ieri, să bată în cuie coordonatele exacte ale sezonului 2015-2016. Cu zece minute înainte de ședința Comitetului Executiv care trebuia să oficializeze totul, un telefon a bulversat agenda zilei.
„La ora 15 fără zece minute am primit un telefon de la primarul Ioan Mercea și de la președintele Tăucean, ne-au anunțat că Macea se retrage din Liga a IV-a”, a povestit Vasile Rad.  Oficialii AJF-ului au încercat să se orienteze rapid și i-au contactat pe cei de la Ghioroc, locul IV în seria B din ”Onoare”, însă pentru gruparea din Podgorie era prea târziu să-și pună la punct toate actele pentru licență. „Atunci s-a aprobat ROAF 2015-2016 cu 15 echipe la Liga a IV-a”, a completat secretarul general al AJF.
AJF-ul încă așteptă notificarea scrisă a Voinței Macea, a cărei retragere e destul de ciudată, mai ales că toate actele pentru campionatul Ligii a IV-a erau depuse. Dacă în comuna lui Mercea nu se întâmplă vreo minune, în cel mult două zile, va fi decis exact și sistemul competițional, care trebuie regândit din același motiv al retragerii măcenilor.
În rest, Liga a V-a va pleca la drum cu două serii de câte 14 echipe, iar în Liga a VI-a mai e timp de înscriere. Aici, la ultimul nivel, reapar câteva echipe unde activitatea fusese întreruptă: Moneasa, Nădlac și Tisa Nouă. La juniori A1 vor fi două serii de câte 12 echipe.

Recomandările redacției