Intrare Tribunal

Intrare Tribunal

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Lucian Gabriel Şteau şi Florin Marcel Csiki, reţinându-se în sarcina acestora săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată, infracţiuni aflate în concurs real.
Probatoriul administrat în cauză relevă că în noaptea de 9 spre 10 iulie anul acesta, în jurul orelor 23,30, cei doi inculpaţi s-au deplasat la locuinţa din Arad a lui C.D. şi au  pătruns în curtea casei prin escaladarea unui gard. S-au deplasat apoi la imobilul unde dormea victima. Când C.D. a ieşit în curte alertat de  zgomotul făcut de uşa pe care inculpaţii au încercat s-o deschidă, cei doi i-au pulverizat în faţă spray lacrimogen, i-au aplicat  în cap lovituri cu o bâtă şi lovituri de pumni în diverse zone ale corpului, doborându-l la pământ. Inculpaţii au luat victima de braţe şi au tâ-rât-o în una din camerele casei  şi i-au legat mâinile la spate cu un cordon textil, după care au legat-o cu cabluri electrice de spătarul unui scaun şi i-au înfundat gura cu o cîrpă.
Inculpaţii au sustras din casa victimei 850 de euro şi 500 de lei, şase pachete de ţigări şi nouă telefoane mobile, după care, cu bunurile asupra lor,  au părăsit imobilul lăsându-l pe C.D. în  agonie. Victima a decedat în aceeaşi noapte din pricina hemoragiei şi contuziei meningo-cerebrale consecutive unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă şi bază de craniu, fiind des­coperită în seara zilei de 10 iulie 2015 de fosta soţie.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.
Procurorii precizează că această etapă a procesului penal este, conform Codului de procedură penală, fina­lizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandările redacției