pirtea2Formația din Podgorie s-a metamorfozat complet față de precedenta întâlnire pe teren propriu. Prinzând încredere și tupeu după jocul și rezultatul bun de la Mediaș, pâncotanii au făcut un meci foarte consistent în compania unei echipe – totuși – incomode. Cu toate că au ratat un penalty și au evoluat o jumătate de oră cu un om în minus, „alb-negrii” au găsit resursele pentru a bifa cel de-al doilea succes stagional.
Ziua bună a elevilor lui Ionuț Popa s-a văzut încă din start. Aceștia au pus sub presiune asupra careului advers, dar Pirtea e blocat de Moisi, iar Issa a tras prea slab pentru a-l surprinde pe Pascal. Au urmat trei șuturi de la distanță ale lui Danci, fără adre­să, pentru ca în minutul 28, să se dicteze penalty pentru gazde, la duelul aerian dintre La Vecchia și Traore. Issa a bătut telefonat și Pascal a reținut. Pentru 5 mi­nute, oaspeții au dat impresia că vor intra în joc, dar în minutul 36 s-a făcut 1-0. Alin Mihai a prelungit pe spate un balon înalt, iar Pirtea a strecurat minge ape lângă portar din numai 6 metri. Amfitrionii au rămas în atac, dar Danci nu l-a putut învinge din lovitură liberă pe Pascal.
Debutul mitanului secund e marcat de gestul prostesc al lui Gîlcă. Fostul utist a căutat faultul de panlty la Bușu, dar s-a ales doar cu „galbenul” pentru simulare. Cum era al doilea, a plecat mai repede spre vestiare. Automat, „gugulanii” au trecut la cârma partidei, nu  înainte ca Iăsa să reia cu capul peste poartă o centrare a lui Pirtea. În minutul 60, a venit și egalarea, prilejuită de e o eroare inițial a lui Irimia. Livan a centrat de pe dreapta, Stoica și-a pus în valoarea talia și a marcat cu capul lângă bară. Doar două minute a rezistat egalitatea, căci Pirtea a intrat curajos în careu, a trimis pe lângă Pascal, care – însă – l-a și agățat cu brațul stâng. Penalty-ul a fost transformat cu precizie de Danci și „șoimii” treceau din nou în avantaj. Deși au avut o posesie superioară, băieții lui Pisano nu au fost prea incisivi. Situațiile de gol au apărut tot la poarta lor, prin Alin Mihai (șut în cros prins de Pascal) și Pirtea, finalizări din alergare puțin pe lângă. Când și bănățenii au rămas în zece pentru eliminarea ex-ului Suciu, era clar că partida se simplifica pentru gazde. Cu excepția unei faze la care a cerut penalty la Stoica, Caransebeșul nu i-a mai dat de lucru lui Irimia, iar formația din Podgorie a sărbătorit un succes important în economia clasamentului.
Formații:
Șoimii Pâncota: Irimia – Dan, Traore, Dubeștean, Siminic – Issa, Pavel – Gîlcă, Danci, Pirtea (90+1 Farcaș) – Alin Mihai (76 Oprea).
FC Caransebeș: Pascal – Stelitano, Moisi (56 Curelea), Suciu, Bușu (82 F. Pisano) – Cîrstoiu, Livn –La Vecchia (81 Bogdanovici), Roman, Lupu – Stoica.
Arbitri:  Nicolae Botaş (Timi­şoara),  Bogdan Ioan,  Constantin Cantemir  (ambii din Făgăraş)
Cartonașe galbene: Gîlcă 16 și 52, Irimia 59, Dan 89.
Cartonașe roșii: Gîlcă 52 / Suciu 80.
Observatori:  Mircea Bucur (Târgu Mureş – Mureş),  Romeo Malac (Timişoara – Timiş).

Recomandările redacției