Sub egida îndemnului „Arad can Jazz”, Centrul Municipal de Cultură alături de Primăria Municipiului Arad se pregătesc să aducă atmosfera autentică a jazzului high-class din New York în Arad.

Duminică, 15 noiembrie, începând cu ora 19.00, reputatul pianist de jazz de origine română Lucian Ban va fi prezent în sala festivă a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”, alături de quartetul Elevation.

Alături de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și de invitatul lor special, violistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri, Lucian Ban susţine în această lună turneul european de promovare a albumului Songs from Afar, cel de-al doilea CD al quartetului Elevation.

Pentru acest album, cei 4 muzicieni au colaborat nu doar cu violonistul Mat Maneri, ci și cu bistrițeanul Gavril Țărmure.

Lucian Ban, care mărturisește că se află în „căutarea continuă a sensului muzical”, vine în întâmpinarea energiilor free jazzului și a muzicii post-bop cu o moștenire culturală românească, pe care o sondează mereu, o redescoperă și o reinterpretează.

 

(P.B.)

Recomandările redacției