De mai bine de o săptămână încoace s-au trezit ziarele din Prahova să facă ordine în Arad. În sensul în care nu trece ziua și dezvăluirea despre mafia în care se scufundă Aradul de la arca lui Noe încoace. Majoritatea subiectelor prezentate de ăștia sunt perimate. Au fost expuse și în presa locală atunci când s-au petrecut, dar nu știu de ce acum fac senzație pe internet. Nu vorbim despre lucruri băgate sub preș ci despre fapte de-a dreptul publice.
Cine sunt protagoniștii acestor mari lovituri de presă? Celebra judecătoare Coțofană și bărbatul ei iubit. Ambii muritori de foame, dar deținători de informații perimate. Ea dată afară din magistratură, el dat afară din toate barourile de avocați pe care le-a infectat cu prezența proprie. Acum s-a lipit omul la Prahova și s-ar vedea membru al baroului pe acolo. Acesta e motivul pentru care l-a apucat limbarița la prostată. Face pe luptătorul anticorupt.

Infiltrare de râsul lumii

Nu m-ar fi deranjat absolut deloc mutările lor, dacă nu ar fi greșit grav implicându-se într-o afacere pe care, în epocă, noi, cei prezenți în scenă, nu am fi ascuns-o după ușă. E o poveste legată de cea mai proastă ope­- rațiune de infiltrare a serviciilor în presă, de la Burebista încoace.

Așadar, în vremea defunctului ziar Observator arădean, atunci când, pe bune, cotidianul deținea una dintre cele mai bune departamente de investigații din țară, s-au trezit două tute din servicii să se legene pe lângă noi. Una dintre ele, actuala doamnă pasăre. Făceau pe atunci parte din noua generație de securiști tineri, cu speranțe și perspective. Nu știu însă cum s-a nimerit, dar din toată crema serviciilor, la Arad au ajuns cele două pitulici, una mai proastă ca alta.

Și s-au pus astea pe infiltrat. Cred că nu a existat ziarist de la Observator să nu fi fost ofertat sau cerut în căsătorie de cele două jeimsboande. S-au lipit de un amărât de jurnalist, poet la trup și suflet, iar din cauza asta nu mai scăpai de ele nici cu DTT. De dimineață până seara erau în preajma noastră. Noi, unși cu toate alifiile, ne-am prins din prima cine sunt deșteptele și ce hram poartă. Numai uniformă și girofar pe cap nu aveau. De aici deducem și gradul lor de profesionalism.

Nu mai intrăm în amănunte. Ideea e că, iritați de prezența lor obsesivă în mediul nostru, i-am informat pe cei de la SRI despre faptul că cele două parașute de rezervă ne cam deranjează, la modul în care nici măcar să bem o bere colegială între noi nu puteam, că apăreau deșteptele.

Neverending story

Serviciul, despre care doar retarzii cred că e de inteligence, a percutat rapid și le-a retras pe jeimsboande cât ai zice interes național. Pe una dintre ele au băgat-o la informații clasificate (ca să vezi pe mâna cui stau secretele națiunii) iar păsăretul a fost infiltrat în magistratură. Unde, mă gândesc eu, din experiența infiltrării la Observator nu a învățat nimic, motiv pentru care până și paznicii tribunalului se fereau di dânsa știind toată lumea cine e și de unde își ia salariul.

Ei bine, anii au trecut iar păsăretul a căzut în disgrație în urma unui scandal monstru. Acum, doamna Coțofană se apucă să amenințe ziariști și poeți, în public și în privat. Că cioara, când nu prinde muște, face cra-cra și se crede vultur. Sătui de această hăr­țuire incisivă de la Prahova am făcut și noi această mică analiză. Puturoși din fire, sperăm să nu prindem și episodul doi, pentru că pe căldurile astea, numai chef de scris nu avem.

Cristian Ţiţca
Nu trageţi în articole. Acestea sunt pamflete şi nici măcar lor nu le place cât de reale sunt!

  • Iulian spune:

    Tinta atacurilor este intransigentul jurnalist dacian don care a deranjat mafia .el însuși fiind cadru cu grad de ofițer acoperit*(fantoma, unitatea H) al unui anumit serviciu de elită care lucrează sa distrugă mafia.acest cadru de elită u multiple valente deranjează inclusiv pe sebi ghita si de aceea s.a ajuns aici.In 2020 urma să candideze ca primar al aradului post pe care l.ar fii luat din voleu, fără nici o problemă deoarece este in fruntea preferințelor aradenilor,asta fiind doar ,, încălzirea pentru candidatura la președinția României.De asta au început atacurile murdare.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției