Arădenilor le place să facă mișcare, asta s-a putut vedea și în aceste zile, când în ciuda ploilor anunțate tot mai mulți arădeni au ieșit la alergat pe malul Mureșului, stadionul Gloria sau chiar terenul de lângă liceul Moise Nicoară. Zi de zi iubitorii de sport s-au strâns pe stadionul Gloria unde au făcut diferite exerciții pentru menținerea unei condiții fizice bune. Cei care fac mișcare sunt de părere că sălile de forță trebuie redeschise și pentru sănătatea mentală a oamenilor, nu doar cea fizică.

Eu abia aștept redeschiderea sălilor de fitness. Multă lume face mișcare, iar deschiderea sălilor ar fi un pas important. Nici nu ar mai fi așa aglomerație pe Gloria sau alte trenuri. Toți s-au adunat pe mal, dacă ar deschide sălile, fiecare ar merge la sala lui. Este plăcut să faci sport în aer liber, dar dacă vine o ploaie sau e mai înnorat afară, nu prea mai ai același chef. Totuși poate din 15 se redeschid sălile și o să putem să ne antrenăm cu greutăți din nou“, a spus Raul, în vârstă de 27 ani.

Eu spun că sălile trebuie deschise cât mai repede. Oamenii au nevoie de mișcare atât pentru sănătatea fizică cât și pentru cea mentală. Sportul te ajută să te concentrezi mai bine și să înlături anumite griji sau să scapi de stres. Eu am făcut mișcare foarte des în această perioadă și continui să fac deoarece mă ajută din toate punctele de vedere. Cel mai des am venit în această perioadă pe Gloria.“, ne-a povestit Simona, în vârstă de 42 ani.

Eu fac sală de mai bine de cinci ani, iar această pauză nu a fost binevenită, dar a fost necesară. Spre deosebire de alții eu am avut echipamentul meu pentru antrenamentele de forță. Totuși, echipamentele de la sală sunt profesionale și sunt sigur că nu sunt singurul care le duce dorul. Consider că redeschiderea sălilor este absolut necesară și sper să se deschidă cât mai repede“, a spus Iulian, în vârstă de 30 ani.

Recomandările redacției